HABERDENİZLİ.COM

Deha 20 Gazetesi’nden Şengül Boz’un haberine göre; Denizli’nin Merkezefendi ilçesine bağlı Gümüşçay Mahallesi’nde hurdacılıkla geçinen emekli Mustafa Yılmaz, yaklaşık iki ay önce bozulan su saatini, hurda saat ile değiştirerek su kullanmaya devam etti. Kaçak su kullandıklarını tespit eden DESKİ görevlileri, Yılmaz ailesine 63 bin 388 lira ceza kesti. Hem her ay su faturası ödediklerini hem de ceza kesildiğini ileri süren aile, bu duruma isyan etti. 

Merkezefendi Gümüşçay Mahallesi Namık Kemal Caddesi No: 56 No’lu adreste ikamet eden Yılmaz ailesi, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi’nden gönderilen ceza ihbarında yazılı rakamla görünce şok oldular.

Mustafa Yılmaz’ın oğlu Erdoğan Yılmaz, ailesinin bu cezayı ödeme gücü olmadığını belirterek,  aslında kaçak su kullanılması gibi bir şeyin de söz konusu olmadığını ileri sürdü.

HEP BÖYLE YAPIYORDUK
Arızalanan su sayaçlarını hep kendileri değiştirdiğini söyleyen Erdoğan Yılmaz, “Su sayası yine arızalanınca, babamlar hurdaların arasından buldukları bir sayacı takarak su kullanmaya devam etmişler. Sayaç iki ay önce değiştirilmiş. Çünkü Gümüşler Belediyesi bize ‘böyle küçük şeylerle bizleri uğraştırmayın, kendiniz değiştirin’ diyordu. Bizde kendimiz değiştiriyorduk. Ne bilelim Büyükşehir olduktan sonra kuralların değiştiğini. Sayacı değiştirdik ve her ay fatura geliyordu ödüyorduk” dedi.

KOMŞULARI ŞİKAYET ETMİŞ
Komşularının şikayeti üzerine evlerine gelen DESKİ görevlilerinin su sayaç seri numarasının faklı olduğunu görünce cezai işlem uyguladığını söyleyen Yılmaz, “Evimiz bahçe içinde ama ekili alan yok. Ama DESKİ görevlileri, bahçe içerisindeki yeşil ağaçları görünce, zannettiler biz o ağaçları suluyoruz. O ağaçlar su istemeyen ağaçlar. Kime sorsanız aynı şeyi söyler. Ama DESKİ personeline biz anlatamadık” diye konuştu.

BU CEZAYI ÖDEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Cezayı değil, miktarını isyan ettiklerini söyleyen Yılmaz, “Babam emekli ve hurdacılık yaparak geçimini sağlıyor. Ben ve kardeşlerim asgari ücretle çalışıyor.63 bin 388 liralık cezayı ödememiz mümkün değil. Mühürsüz sayaç kullanmanın cezası 130 lira. Her ay gelen fatura da 30 liradan fazla gelmiyor. 63 bin 388 lira para cezasını itiraz edeceğiz. Biz tüm ailecek çalışsak bu parayı ödeyemeyiz” diyerek Tüketici Hakem Heyetine başvurarak itiraz edeceğiz” dedi.