HABERDENİZLİ.COM

Toplantıda konuşan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “25 yıl önce kurulmuş bir OSB’yi konuşmak için buradayız. Sizler bu organize sanayi bölgesini istemişsiniz biz de yapmışız. Ama her şey istediğimiz gibi gitmeyince beklenen yatırımlarda yapılmamış. Biz Denizli Sanayi Odası olarak buranın canlanması için bu bölgeye ve bu bölgenin insanına katkı sağlayabilmek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Çardak Özdemir Sabancı OSB yeniden ayağa kalkacak. Denizli’ye önemli yatırımlar yapılması için uğraşıyoruz. Sanayi önemli bir olgu, sanayide çalışan işçilerde öyle. Sizin ayağınıza kadar gelmiş olan bu fabrikalarda istihdam edilecek insanlara ihtiyacımız olacak. Bu konuda da sizlere büyük görevler düşüyor. Bu bölgenin kalkınabilmesi için buna gerçekten ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Gerekirse burada ihtiyaç duyulan tüm kurslar açılır ve buradaki iş gücünü sanayide aktif hale getirebiliriz. Bu toplantı bu bilincin uyanmasını istediğimiz bir toplantıydı, yararı olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

İŞKUR Denizli İl Müdürü Fatih Işık, “İstihdam demek refah demek, iş demek, aş demek. İŞKUR Denizli kayıtlarımıza göre burada 150 tane kayıtlı işsiz vatandaşımız var. Bu sadece Çardak ile sınırlı bir rakam. Bu bölgede 30 bin insanımız yaşıyor hiç dışarıya ihtiyaç kalmadan istihdam sorununu çözebiliriz. Bu kapsamda fabrikalarımızda sizler için meslek edindirme kursları düzenleriz. Bu kişilerin 6 ay boyunca maaşını biz öderiz. İş garantisi olan bu kurslara da katılım olmasını istiyoruz. Buradaki iş arayan kişilere istihdam oluşturmak için İŞKUR olarak elimizden geleni yaparak burayı hareketlendireceğiz. Biz bu potansiyeli açığa çıkaracağız.” şeklinde konuştu.

Çardak Kaymakamı Murat Karaloğlu, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, İŞKUR Denizli İl Müdürü Fatih Işık, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Başkan Yardımcısı Okan Konyalıoğlu’nun katıldığı toplantıda katılımcıların soruları tek tek yanıtlandı.