HABERDENİZLİ.COM / (AA)

Denizli Valisi Hasan Karahan bir internet sitesinde çıkan Çal ilçesi Çal Makbule-Hasan Erdoğan Huzurevi inşaatının bir yıl önce tamamlanmasına rağmen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açılmadığı şeklindeki habere ilişkin, "Protokol imzalanması sonrasında huzurevinin açılmasına yönelik iş ve işlemler ivedi olarak başlatılmış olup, Çal ilçemiz ile beraber tüm Denizlimize hizmet vermesi planlanan huzurevinin açılmasına yönelik iş ve işlemler en kısa sürede tamamlanacak ve huzurevimiz yaşlı kabulüne başlayacaktır." dedi.

Vali Karahan yaptığı yazılı açıklamada, bir internet sitesinde 26 Nisan'da Çal Makbule-Hasan Erdoğan Huzurevi inşaatının bir yıl önce tamamlanmasına rağmen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açılmadığı şeklinde bir haberin yer aldığı belirtildi.

Karahan açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: "Çal ilçemizde hayırseverimiz Hasan Erdoğan tarafından yaptırılan huzurevi binası yine hayırseverimiz talebi ile Çal Makbule-Hasan Erdoğan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü adı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına huzurevi olarak işletilmek üzere devredilmesi istenilmiştir.

Hayırseverimiz bu talebini ilçemizi 02 Aralık 2017 de ziyaret eden Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'ye bizzat ileterek desteklerini talep etmiştir. Sayın Bakanımızın girişimleri ile hayırseverimiz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında 19 Ocak 2018 tarihinde Çal Makbule-Hasan Erdoğan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin devri ve işletilmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Bahsi geçen huzurevinin açılışındaki gecikmeler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan kaynaklanmamaktadır. Protokol imzalanması sonrasında huzurevinin açılmasına yönelik iş ve işlemler ivedi olarak başlatılmış olup, Çal ilçemiz ile beraber tüm Denizlimize hizmet vermesi planlanan huzurevinin açılmasına yönelik iş ve işlemler en kısa sürede tamamlanacak ve huzurevimiz yaşlı kabulüne başlayacaktır.

Şu anda bu işlemler bir program dahilinde ve hassas bir planlama ile yürütülmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yapılan keşif neticesinde Bakanlıktan 30 Ocak 2018 tarihinde mobilya, yangın alarm sistemi, dijital santral, aydınlatma ve kamera sistemleri ödeneği 31 Ocak 2018 tarihinde de personel talebi yapılmıştır.

Bununla birlikte 31 Ocak 2018 tarihinde hizmet binası ile aynı bahçe içinde yer alan ek idari binanın tadilatının ve bahçe düzenlemesi işlerinin yapılabilmesi için de ödenek istemeye esas keşif özeti istenilmiştir. Takip eden süreçte 16 Nisan 2018 tarihinde kurucu müdür olarak Osman Başol görevlendirilmiştir."