Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Valilik bünyesinde FETÖ/PDY kapsamında görevden alınan ya da ihraç edilenlerden mağdur olanlar için komisyon kurulduğunu, oluşturulan komisyona en çok üniversite, asker ve öğretmenlerin başvurduğunu açıkladı. Altıparmak, komisyonun Vali Yardımcısı başkanlığında en çok ihraç edilen memurların görevli olduğu kurumların müdürlerinden belirlendiğini belirterek, şöyle dedi:

"FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başsavcılığımızla ciddi manada organize bir şekilde bu işi götürmeye çalıştık. Mümkün mertebede bu işe bulaşmayanları, bu işe karıştırmadan bir haksızlığa meydan vermeden götürmeye çalıştık. Ama bu çerçevede mağdur olduğunu düşünen vardır. Bir şekilde bulaştığı konusunda kanaat vardır, bunlar açığa alınmış olabilir. Bunlarla ilgili vali yardımcısı başkanlığında komisyon kuruldu ve ilk başvurular alındı. Şunu söyleyeyim, belediyeler ve üniversitelerle ilgili başvurular bize yapılsa dahi ilgili kurumlara göndereceğiz. Onların konumlarını durumlarını biz değerlendiremeyeceğiz. Ama elimizde varsa bilgi dosyalarına ekleyip, göndereceğiz. İnşallah bu çerçevede mağdur olduğunu düşünen varsa, gerçekten mağdursa bunlar ayıklanır. Ama suçlu olan varsa bu çerçevede kendi kendine başvurup da, yani bunlara bulaşmışsa, karışmışsa bu örgütün mensubuysa her halukarda başvursa dahi dikkate alınmayacak." 

Taleplerin tek tek inceleneceğini söyleyen Altıparmak, Emniyet kayıtlarının dikkate alınacağını ifade etti. Denizli Valisi Ahmet Altınparmak, şöyle devam etti;

"Atladığımız husus varsa tekrar gözden geçirilecek. Çünkü bazıları bakanlıklar tarafından doğrudan alındı, bazılarını da biz buradan aldık. Biz buradan alırken, elimizdekileri dikkate aldık. Sağlam mı değil mi diye kontrol ederek açığa aldık. Bakanlıktan da gelenler, elbette ellerindeki Bankasya kayıtları gibi, çeşitli verilerden alındı. Ama mağduriyet olabilir, atlanmış olabilir, bunlar tekrar gözden geçirilecek. Bir kişinin bile mağduriyeti bizi üzer. Bu manadaki kriter belli. Özellikle 17-25 Aralık sonrası bu işin içinde olanlar, bu çerçevede örgüt mensubu olarak değerlendiriliyor."