HABERDENİZLİ.COM

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Gökpınar Mahallesi'nde 13 yıllık evli olan 31 yaşındaki Gülşen Kurt, 35 yaşındaki eşi Adem Kurt ile yaklaşık 110 köpek ile 30 kediye bakıyor. Evde 7 köpek besleyen Kurt çifti, dışarıda baktıkları yüz köpekten 30’unun Karakurt Mahallesi'nde zehirlendiği ileri sürdü. 13 yıldır evli olan ve 3 defa hamile kaldıktan sonra bebeğini kaybeden Gülşen Kurt, 5 yıldır tüm zamanını kedi köpek bakarak geçiriyor. Kediler onu gördüğünde bazen omzuna çıkıyor, bazense kendisinden kaçıyor.

Evde 30 kedi ve 7 köpek besleyen Kurt, evinin büyük bir bölümünü kedilere ve köpeklere ayırmış durumda. Dışarıda yüz sokak köpeği baktığını belirten Kurt, artık onları canları ve çocukları yerine koyduğunu belirtti. Kurt, eşi inşaat işçisi olduğu için bakmakta zorluk çektiğini, aylık bin TL harcama yaptıklarını ifade etti.

Beslediği sokak köpeklerinden yaklaşık 30’unun Karakurt Mahallesi dere yatağında zehirlendiğini ileri süren Kurt, mahallelinin kendisinden sürekli şikayetçi olduğunu belirtti. Mahalleden gitmesi için sürekli baskı yapıldığını ileri süren Kurt, ev sahibinin de evden çıkmaları için baskı yaptığını, bazen belediye ekiplerinin dahi kendisine baskı yaptığını iddia etti.

Zamanın çoğunu kedileri beslemekle harcadığını belirten Gülşen Kurt, “Yaklaşık beş yıldır kedi ve köpek bakıyorum. Şu anda evimin ayrı ayrı odalarında baktığım, kör, sakat veya yavru olmak üzere yaklaşık 30 tane kedim var. bahçede de bakıyorum, köydeki diğer kedi ve köpekler de geliyor yani evin içinde sabit beslediğim 30 tane var, onun haricinde çevreden gelen yaklaşık 20-25 tane kedi var” diye konuştu.

Kedi ve köpeklere bakmaktan kendilerine fazla zaman ayıramadıklarını belirten Kurt, “Şimdi haftalık olarak farklı yerlerden bazı bağışçılar geliyor. Besleme noktalarımız var, Honaz ilçesine kadar gidiyoruz. Sabit baktığımız yüze yakın hayvanımız, canımız, köpeğimiz var. Sabit olarak onlara yem veriyoruz, onların bir kısmı yavruludur. Haftada iki gün gidiyoruz, eğer mama çok geldiğinde ise 3-4 gün gidiyoruz. Kışın ise gün aşırı gidiyoruz, kediler 7 saat ve köpekler 17 saat aç kaldığında maalesef ölüyorlar. Benim eşim inşaat işçisi maalesef tüm giderlerimiz oraya gidiyor diyebilirim. Kendimizle ilgilenemiyoruz. Gelen bağışlar dışından en az bizim bin TL giderimiz var”

Canlarını kaybetmekten dolayı çok üzüldüğünü belirten Kurt, çocukları olmadığını, eşinin ve kendisinin çocuk sevgisini kedi ve köpeklere verdiğini söyleyerek şunları kaydetti:
“Biz Honaz güzergahına Pazar günü rutin beslemeye gidiyorduk. Honaz’a kadar gittik, dönüş yolunda Gökpınar yolunda tarla yolu var, hobi bahçelerine çıkan yola gittik. Birkaç bölgede yerde yatan köpeğimizi gördük. Yanına gittik uyandırmaya çalıştık ama uyanmadı. Baktık diğerleri var mı diye, seslendik ama gelen olmadı. Daha önce seslerimizi duyduklarında hemen gelirlerdi. Orada bir vatandaş vardı. O da çevredeki köpeklere ara ara yemek verirmiş. Bize köpeklerin zehirlendiklerini söyledi. Onlara haber geldiğini söylediler, yemekleri onların mülkünün önüne koyuyorduk. Yardımcı oldular, dere yatağında benim net gördüğüm 7 tane vardı. Eşim dere yatağına indi ancak giremediği yerlerin olduğunu, buralarda da en az 8-10 tane ölü olduğunu söyledi. Ama oraya girilemediğini sonrasında ancak yardıma alarak oraya girilebileceğini söyledi. Şu anda orada tanıdığımız sabit 30 tane köpek vardı. Ama hiçbirisini göremedik, çünkü arabanın sesini duyduklarında geliyorlardı.”