Bugün Denizli'de Merkez Bankası önünde elektrikli bisikletler polis kontrolünden geçti.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun Tanımlar başlıklı 3. maddesinde 12 Temmuz 2013 tarih ve 6495 sayılı kanunun 13. maddesinde yapılan değişik gereği, elektrikli bisikletlerde plaka, kask ve ehliyet kontrolü yapan Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Gazi Bulvarında Anıthan önünde çok sayıda sürücüye ceza kesti. Bazı motorlara da el koyup garaja götürdü. 

0,25 kilowatın üzerindeki elektrikli bisikletlere yönelik Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda bugün denetim yapan trafik ekipleri, ehliyetsiz sürücülerin elektrikli bisikletlerine el koyarken, kask ve plakasız olanlara ise ceza kesti.

Elektrik kapasitesi 0,25 kilowattın üzerinde olan elektrikli bisiklet sürücülerine A sınıfı ehliyeti olup olmadığını soran ekipler, ehliyeti olmayanlara Karayolları Kanunu'nun 36. maddesi uyarınca para cezası kesilerek elektrikli bisikletlerine el konuldu.

Öte yandan elektrikli bisikletin sürücüye vekaleten verildiği öğrenilirse bisiklet sahibine de ehliyetsizlik cezai yaptırım uygulanacak. 0,25 kilovatın altındakilere ise sadece kask cezası kesildi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, trafikte elektrik bisiklet kullanan kişilerin yaşının 10 yaşa kadar düştüğü için önlemlerin artırılacağı öğrenildi.