HABERDENİZLİ.COM

Drone Türk Grubu iş birliğiyle Denizli Fotoğrafçılar Odasında Denizlili fotoğrafçılara, diğer illerden gelenlere ve farklı mesleklerde kişilere Drone eğitimi verilerek İHA-0 ehliyeti verildi.

İlerleyen teknolojiyle birlikte gelişen İnsansız Hava Araçlarının(İHA) yaygınlaşmasıyla beraber ortaya çıkan eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla ilk başlarda gönüllülük esasına göre kurulan Drone Türk Grubu, Türkiye’nin değişik şehirlerinde bugüne kadar 151’inci eğitimini gerçekleştirdi. Şuanda 5 binden fazlakişiye eğitim verdi. Vermeye de devam ediyor.

Denizli Esnaf Sarayında bulunan Denizli Fotoğrafçılar Odasında bu hafta sonu Denizli’de drone meraklılarına ve Fotoğrafçılara eğitim verildi. Şuanda Drone ile sadece video çekimleri ile prodüksiyon için kullanılmakta. Fakat drone sadece video çekimleri için değil her alanda kullanmanın mümkün olduğu anlatıldı. Güncel hayatta farklı olarak sağlık sektöründe, mühendislerin arazi ölçümlerinde, kargo taşımacılığı ve buna benzer alanlarda kullanımın faydaları anlatıldı.

denizli drone ehliyeti

Denizli Fotoğrafçılar Odası Başkanı İbrahim Karabacak aracılığı ile bu yıl ikincisi düzenlenen İHA-0 ehliyetinin eğitimini veren Drone Eğitmeni Mustafa Kaçan; “2014 yılında Drone Türk Grubu olarak eğitimlere başladık. Facebook sayfamızdan herkese ulaşıyoruz. Oldukça da verimli eğitimler ortaya çıkarıyoruz. Bir eğitimin ötesinde İnsansız Hava Araçlarının Türkiye’deki kullanım alanlarını yaygınlaştırmak üzere kamuoyunu bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu hafta sonu da Denizli’de iki gün boyunca güzel bir eğitim olduğunu düşündüğüm ve oldukça keyif aldığım bir ortamdaydık. Bu eğitim de belge alan kursiyerlere başarılar diliyorum. Kursta anlattığım gibi drone sadece çekim değil günlük hayatta çok farklı yerlerde kullanılabilir. Kursiyerlerimize farklı uçuşlar diliyorum” diyerek drone ile toplu olarak bir kare çekilerek anı ölümsüzleştirdiler.

denizli drone ehliyeti

GezentiHaber olarak bu eğitimde olmaktan mutluluk duyduk. Denizli Fotoğrafçılar Odası Başkanı İbrahim Karabacak ve Drone Eğitmeni Mustafa Kaçan’a katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Eğitim süresince drone ile hayatı kurtaracak bir çok şeyin başarılacağını öğrendik. İlerleyen zamanlarda farklı bir eğitim daha olacak. Bu eğitiminde takibinde olacağız ve drone Mustafa Kaçan hocamızın da dediği gibi hayatımızı kolaylaştıracak bir çok alanda kullanılıp topluma faydalı hale gelen bir teknoloji olacaktır.

denizli drone ehliyeti