Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin ateşini yaktığı, bağımsızlığa giden yolda ilk adımı attığı ve Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs’ın 97. yılı kutlanıyor. Türk gençliği, Atasının kendisine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, emanetine sahip çıkacağını bir kez daha haykırıyor.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yılı, düzenlenen etkinlik ve törenlerle kutlanıyor. Kentteki ilk tören valilik yanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.



Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Özman Zolan, 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, siyasi parti il başkanları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından, buradaki tören sona erdi.

Çelenk sunma törenine katılan gruplar, kutlamaların yapılacağı Delikliçınar Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Kortej yürüyüşünde vatandaşlar da öğrencilere yoğun ilgi gösterdi.






ÇELENK SUNMA TÖRENİ SONRASI ÇINAR MEYDANINDA COŞKULU KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilk olarak Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün çelenginin sunulmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.



Kutlama etkinlikleri Valilik önünden Çınar Meydanına kadar Kortej Yürüyüşü ile devam etti. Çınar Meydanında düzenlenen kutlamalara  Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Özman Zolan, 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, siyasi parti il başkanları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun yaptığı Açılış konuşmasın da; "Milletimizin tüm onur ve asaletiyle şaha kalkışının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. Yıl dönümünde, sizleri en içten duygularla selamlıyorum. Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurtuluş mücadelemizin ilk adımının atıldığı gündür" dedi.



Yapılan açılış konuşmasının ardından Denizli Gençlik Merkezinden öğrenciler gününün önemini belirten konuşmalar yaptı. Yine Denizli Gençlik günün anlamıyla ilgili şiir okudu. Etkinlikler çerçevesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporculara ödülleri verildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri, eskrim, karate, tekwando judo, güreş, cimnastik ve badminton takımları gösterilerini sunmaları ile sona erdi.



19 MAYIS KUTLAMASINDA DENİZLİ EMNİYET MÜDÜRÜ TEDBİRİNİ ALDI

Halka 7 gün 24 saat hizmet eden Polis memurlarızın güvenlik kontrolü noktası Çınar'da oldu. 19 Mayıs kutlamalarında halkın güvenliği için arama yapıldı.