HABERDENİZLİ.COM

Pandemi döneminde aldığı önlemlerle sık sık gündeme gelen Acıpayam İlçesi’nin Doktor Başkanı Hulusi Şevkan, vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte cami hoparlöründen uyarılarda bulundu. Korona virüsün yeniden yükselişe geçtiğini belirten Başkan Şevkan; “Denizlimiz ve ilçemiz yine risk altındadır. Vakalarımız artmaktadır” dedi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı saran yeni tip korona virüs, Türkiye’de de etkisini gösteriyor.

Virüsün Türkiye’de görülmesiyle birlikte aldığı önlemlerle ilçeyi izole etmeyi başaran Acıpayam İlçesi’nin Doktor Başkanı Hulusi Şevkan, vaka sayılarının artmasıyla birlikte yine çalışmalara başladı.

Acıpayam’daki Çarşı Cami’nde bulunan merkezi sistemden konuşan Başkan Şevkan, vatandaşları uyardı. Aynı anda ilçeye bağlı 56 mahalledeki camilerden de yayınlanan konuşmada Başkan Şevkan, şunları aktardı: “Salgın ne yazık ki tekrar yükselişe geçmiştir. Denizlimiz ve ilçemiz yine risk altındadır. Vakalarımız artmaktadır.

Özellikle Yeşilyuva Mahallemizde çok sayıda vakanın olması beklenmektedir.” Kaygılarının büyük olduğunu dile getiren Başkan Şevkan; “Salgının korkunç boyutlara gitmemesi için düğünler 2 saatle sınırlandırılmıştır. Yemek ve çay gibi ikramlar asla olmamalıdır. Düğünler nikahla sınırlandırılmalıdır.

Düğünde yemek serbest olsa bile Acıpayamlı kardeşlerimden düğünlerde yemek yememelerini istiyoruz. Son zamanlardaki Sağlık Bakanlığı raporlarına göre; vakaların artmasının nedeni, düğünlerin olduğu tespit edildi. Mahalle, pazaryerlerinde ve okullarda düğünler kesinlikle yapılmayacaktır. Bu kararlar Sağlık Bakanlığımızın talimatlarıyla Sayın Valimizin il Hıfzıssıhha Kurul Başkanlığı’nda alınmıştır” diye konuştu.