HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de Leblebinin başkenti olarak bilinen Serinhisar’da Belediye Başkanı Mehmet Kobaş’ın eşi Emine Kobaş önderliğinde kurulan Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği, (SEBİGED) ilçede birçok ilklere imza atarken yine bir ilki başarmaya devam ediyor.

Serinhisar’da özellikle kadınların meslek sahibi olması amacıyla kurulan dernek, çeşitli projeler hazırlayarak kurslar açan Emine Kobaş, açılan kurslara katılan kadınların meslek sahibi olduğunu belirtti.

denizli serinhisar atık yağı sabun yapıyorlar

Emine Kobaş, bu kez doğaya kirliliğini önlemek için bu olayada el atarak atık yağların geri kazandırılması amacıyla sabun yapımı çalışmalarını başlattı.

Emine Kobaş, yemeklerde kullanılan yağların yüksek oranda olması ve sonrasında atık yağların değerlendirilmesi amacıyla atık yağlar, hem çevreye zararının önlenmesi, hem de aile bütçesine katkı sağlaması gerekçesiyle sabun yapımı için öğrencilerle bir araya gelerek ortak çalışma gerçekleştirildi.

denizli serinhisar atık yağı sabun yapıyorlar

Emine Kobaş, “Serinhisar Bilişim Ve Gelişim Derneği olarak, Tıbbi Aromatik Bitkiler atölyesinde zehirsiz yaşam mümkün konulu seminerler vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Serinhisar Hakkı Gökçetin Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer verdik. Evsel atık yağların çevreye ve doğaya verdiği zararları anlattık. Bu bilinçle atık yağları topladılar ve Atölyede Aromaterapist ve Tıbbi Bitkiler Uzmanı Emine Kobaş eşliğinde öğrencilerin topladığı atık yağlardan doğal lavanta, adaçayı ve zerdaçallı sabunlar yapıldı. Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği (SEBİGED) olarak gençleri bilinçlendirmeye ve tıbbi bitkiler uzmanları yetiştirmeye devam ediyoruz” dedi.

denizli serinhisar atık yağı sabun yapıyorlar