Tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’ye de yerleşen mülteciler, esnaf için yeni bir tüketici portföyü oluşturuyor. İletişim sıkıntısı yaşayan esnaf, mülteciler ile iletişimi, tabela reklamları ile çözmeye çalışıyor. Yakın zamanda Denizli caddelerinde ve işyeri önlerinde, arapça yazılı levhalar görürseniz şaşırmayın.
Suriye ve İran’dan gelen mülteciler, Türkiye’nin birçok yerine yerleşmiş durumdalar. Savaş nedeniyle ülkelerini terk eden ve ülkemize sığınmak zorunda kalan mültecilerin, çoğunluğu kalıcı olarak kalsa da, bir kısmı geçici olarak ikamet etmekte.
Denizli’de ikamet eden mülteci sayısı gün geçtikçe artıyor. Bundan dolayı, Denizlili esnaf için, müşteri potansiyeli bir anda artmış durumda. Başta İstanbul olmak üzere birçok ile yerleşen mültecilere,  hizmet verme formülü geliştiren esnaf, işyeri önlerine astıkları Türkçe levhaların yanı sıra, arapça yazılı levhalarda asıyor.
Denizli’de objektiflerimize yakalanan ve görenlerin dönüp tekrar baktığı, bir esnafın dükkânına asıtığı arapça levha, dikkatlerden kaçmadı. Gazi Bulvarında bulunan bir iş yerinin, birinci katında hizmet veren bir berber salonu, Suriyeli ve İranlı mültecilere hizmet vermek için, arapça levha astığı görüldü. İlerleyen günlerde, birçok esnafında bu yönde, müşteri kazanmak için asacağı düşülen levhalar, Denizli sokak ve caddelerini süsleyeceğe benziyor.