HABERDENİZLİ.COM

31 Mart yerel seçimlerinde Honaz'da 5, Babadağ da ise 16 oy seçim sonucu belirledi. Buna göre Honaz'da CHP adayı Yüksel Kepenek, Babadağ da ise yine CHP adayı Ali Atlı seçimi kazandı.

İki ilçede oluşan durumun ardından Ak Parti'den bir açıklama geldi. Denizli Ak Parti Seçim İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada iki ilçede de hukukçuların görevde olduğu ve sürecin dikkatle izlendiği belirtildi.

Yapılan açıklama şu şekilde; “Değerli hemşerilerimiz; bildiğiniz üzere 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirdiğimiz yerel seçimlerde; Honaz ve Babadağ başta olmak üzere bazı ilçelerimizde oy tasnifi esnasında ciddi usul hataları yapıldığı tarafımızca tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak Denizli İl Merkezinde ve Genel Merkez nezdinde uzman hukukçular ve avukatlarımız tarafından oluşturulan itiraz komisyonunda durum değerlendirilmiş, ilgili tutanaklar incelenmiş itirazı gerektirecek husular tespit edilmiştir. Bunların yanı sıra ilçelerimizde seçim sonuçları ile ilgili çelişkili ve sonuca etki edecek; toplumu manipüle edecek; kamuoyunu yanıltıcı bir kısım açıklamalar ve haberler dikkat çekmektedir. Seçim sonuçlarının kesinleşmediğini, itiraz haklarının devam ettiğini, özellikle oy farkının çok olmadığı seçim bölgelerinde resmi dayanağı olmaksızın galip ve mağlubu ilan etmenin doğru olmadığını bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz. Milletimizin sandığa yansıyan iradesinin en net ve doğru bir şekilde ortaya çıkması için gerekli hukuki süreç ve yasal işlemler titizlikle uygulanmaktadır.” denildi.