HABERDENİZLİ.COM

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Denizli'deki 60 iş adamı ile yapılan iş birliği protokolüne Vali Hasan Karahan, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve iş adamları katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2018 yılının mesleki eğitim yılı olacağını belirterek "Meslek Liselerinin istihdamı, atölyelerin güçlendirilmesi, iş birliği anlamında çalışmaları içeren bir protokol. Bu iş birliği artarak devam edecektir. 60 adet protokol ile okullarımızın neferi, hamisi gibi her gün gelin, her hafta gelin. En az bizim gibi okullarımızın atölyelerinde, iş birliği protokolleri yapalım, bu çocuklarımızın geleceğine ışık tutalım. İşte bu nedenle mesleki eğitim diyoruz. 2018 yılı mesleki eğitimin gelişim ve değişim yılı olarak ilan ediyoruz" dedi.

Bu projenin Türkiye'ye örnek olmasını dileyen Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın, "Birlikte çalışma boyutunda birçok adımlar atıldı. Aslında burada en hoş örneklerinden birini görüyoruz. Birlikte okullarımıza sahip çıkma, okullarımızla beraber paylaşma, öğrencilerimizle beraber istihdam etme. Türkiye'de bu protokoller diğer illere de yayılır. Bizlerde Bakanlık olarak mesleki eğitimi öncelikli hale getirmeye çalışıyoruz. Geleceğe yönelikte çalışmalarımız var. Dört sıfır diye bir dalga geliyor, İnavasyon, internet hakkında neler yapacağımızı 2023'e yönelik çalışmalarımızı yakında paylaşacağız." Denizli Valisi Hasan Karahan da bir anısını anlatarak, "Emeğe saygı, alın terine saygı maalesef yok. Lafta var, konuşurken, alın teri ile kazanılan para en helal rızıktır diye lafta çok ancak fiiliyatta onumu çarparız, devletimiz dolandırırız. Devlete kapağı atarız, SSK'sı varsa haydi bakalım kurtulduk. Bu anlayışı değiştirmemiz lazım. Böyle bir anlayış ile hiç bir memleket kalkınamaz, büyüyemez gelişemez. Pahalı bir yatırım, atölye, eğitici, 10 misli masraf ile yapılan bu yatırım en uygun şekilde kullanmamız lazım. Fabrikalarınız sizin değil bizimse, bizim atölyeler bizim değil sizin, nasıl ihtiyaç duyuyorsanız, gelin beraber tepe tepe kullanın milletin malı milletin çıkarı için kullanılsın" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların sonrasında iş adamları ile protokoller imzalandı.