HABERDENİZLİ.COM

CHP Denizli İl Başkanlığınca organize edilen yürüyüşe 26 meslek örgütü, sivil toplum kuruluşları, sendika ve siyasi partinin katılımıyla gerçekleştirildi. Denizli Atatürk Stadyumu önünden başlayan yürüyüşte binlerce kişi, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle valilik binasına kadar yürüdü. Yürüyüşte yaklaşık 3 kilometre yürüyen vatandaşlar, "Atatürk'ün askerleriyiz" ve ''Ne mutlu Türk'üm diyene'' sloganları atıldı. Yürüyüş güzergahındaki apartmanlarda oturanlar da yürüyüşe balkonlardan bayraklarla destek verdi.

Yürüyüş boyunca polis ekipleri, yoğun güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş sonunda katılımcılar, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. CHP Denizli İl Başkanı Haşim Teoman Sancar, yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramının kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Sancar, "Bu akşamki yürüyüşümüzün amacı demokrasinin, cumhuriyetin, laikliğin, Atatürk ilke ve inkılaplarının Türk insanın zihninden asla silinmediği, unutulmadığını göstermektir. Bu amaçla çıktığımız bu yolda. CHP var odluğu günden bu yana özgür, demokratik, devrimci Türkiye Cumhuriyetini korumak ve kollamak üzere vardır." ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve bazı ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Yürüyüş Denizli Valiliği önünde son buldu.