HABERDENİZLİ.COM /AA-ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda  yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Denizli'de 2017'de 19 tesis hizmete açıldı. 

1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında Denizli'de 2 baraj, 1 gölet, 5 sulama tesisi ile 11 taşkın koruma tesisini hizmete açan Bakanlık, bu tesisler için 116 milyon lira tutarında harcama yaptı. 

Tamamlanan baraj, gölet ve sulama tesisleri ile 18 bin 980 dekar zirai araziyi suya kavuşturan Bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık yaklaşık 21 milyon lira katkı sağlamayı hedefliyor.

Ayrıca inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle Çameli ilçesi Kızılkaya Mahallesi, Çivril ilçe merkezi, Acıpayam ilçesi Boğazdere Köyü, Hisar Mahallesi, Kale ilçesi Merkez köyleri ve Çal ilçesi ile 7 bin 812 dekar zirai arazide taşkın zararlarının önüne geçilecek.

"Denizli'de büyük yatırımlara imza attık"

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli'de büyük yatırımlara imza attıklarını belirtti.
Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Denizli'de sadece geçtiğimiz yıl 19 tesisi hizmete açtık. Ayrıca birçok tesisin de temellerini attık ve halihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz."