HABERDENİZLİ.COM

Denizli Valiliği önünde çelenk konulmasıyla başlayan tören Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki tören alanında devam etti. Törene CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektör Hüseyin Bağ, Baro Başkanı Müjdat İlhan, il başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile müdürler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bisiklet sporcuları için start verildi. Öğrenciler marşlar söyledi, şiirler okundu. Halk oyunları sahne aldı, sporcular gösterilerini yaptı. Kutlamada gösteriler büyük alkış aldı. Aynı zamanda şampiyon olan sporcular tanıtıldı, madalyaları verildi.

Bu sene farklı bir etkinlik olarak Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 9. Ordu Müfettişi (Mirliva) olarak kurmayları ile birlikte İstanbul’dan Samsun’a getiren ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir görev yaparak tarihteki yerini alan Bandırma Vapuru’nın maketi Türk Bayrakları eşliğinde gösterilerde yerini aldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkulu bir şekilde sona erdi.

​​​​​​