2007-2008 döneminde Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi'ne başkanlık yapan 19 yaşındaki Çağrı Şataflı SBS'deki il birinciliğinin ardından bu kez de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Başarısında Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi ile Gençlik Meclisi'nin büyük katkısı olduğunu ifade eden Çağrı Şataflı, 9 yaşındaki kardeşi Arda'nın da en az kendisi kadar başarıya ulaşmasını hedeflediğini belirterek, kardeşi Arda'yı da Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi'ne kaydettirdi.
Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, kendisini ziyaret eden Şataflı'nın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Beş yıl önce küçük bir çocuktu. Ama bugün başarılarıyla tüm öğrencilere örnek oldu. Kendisini yürekten kutluyorum. Kardeşini de meclise kayıt ettirerek onun da başarılı olmasına çalışması her türlü takdirin üzerindedir" dedi.
Çağrı Şataflı ise ziyarette yaptığı konuşmada beşinci sınıfta çocuk meclisi ile tanıştığına söyleyerek, "İki yıl başkan yardımcılığı yaptım. Üçüncü seçimlerde başkan oldum. İki yıl bu görevi yürüttüm. 2009'da SBS'ye girdim ve 496 puan alarak Denizli birincisi oldum. Servergazi Fen Lisesi'ni kazandım. Liseye geçince çalışmalarımı Gençlik Meclisi çatısı altında sürdürdüm. Burada 4 yıl aktif olarak görev aldım. Gerek çocuk ve gerekse gençlik meclislerinde sistemli çalışmayı öğrendim" diye konuştu.
Şataflı kardeşi Arda'nın da ileride çok iyi yerlere gelmesini istediğini de sözlerine ekledi.