Denizli’nin en köklü ve büyük şirketlerinden birisi olan Denizli Çimento satıldı. Honaz’a bağlı Kaklık mahallesinde üretim yapan fabrika, Rekabet kurulu’nun da onayı ile  503 milyon dolara OYAK Grubuna satıldı. 


1976 yılında temeli atılan Deniz Çimento 1987 yılında işletmeye alındı. 1992 yılının sonunda özelleştirme projesi kapsamında Modern Çimento tarafından satın alınan çimento devi Eren Holding bünyesine katıldı. 2007 yılı birinci çeyreğinde ise İrlanda kökenli CRH firması tarafından yüzde 50'si satın alınarak ortak olundu. Denizli’nin en köklü ve büyük üretim noktalarından birisi olan Denizli Çimento, tam kapasite ile çalıştığında günde 6 bin ton çimento üretim kapasitesine sahip. 

Denizli Çimento'nun devrine onay
Rekabet Kurulu, Denizli Çimento Sanayi TAŞ'nin tüm hisselerinin Ordu Yardımlaşma Kurumu(OYAK) tarafından devralınması işlemine izin verdi. Denizli Çimento 503 milyon dolara OYAK Grubu’na satılmış oldu. Denizli Çimento Oyak Grubu’nun 6. Çimento fabrikası oldu. Fabrika yeni yönetimiyle üretimene ara vermeden devam edecek.