Denizli valiliğinden yapılan açıklamaya göre Denizli İl J.K.lığınca, 19 eylül 2011 günü Çardak ilçesi Gemiş beldesinde Ö.D. isimli şahsın belde yakınlarındaki ormanlık alana esrar elde etmek amacıyla kenevir bitkisi ektiği haberi alındı.

    Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda Ö.D. (1960) isimli şahsın faaliyetinin delillendirilmesini müteakip, adli makamlardan alınan arama kararı ile adı geçen şüpheliler ile suç unsurlarını ele geçirmek üzere operasyon düzenlendi.

19.09.2011 günü yapılan arazi aramasında şüpheli Ö.D. isimli şahıs çalılıklar arasına ve ağaç tepelerine saksılar içerisine ektiği kenevir bitkilerinin bakımını yaparken yakalanmıştır.

Olay yerinde yapılan incelemede kenevirlerin yanında poşet içerisinde 5,98 gr. Esrar maddesi ile ö.d. isimli şahsın evinde narkotik köpek timi eşliğinde yapılan aramada ise 5,33 gr kubar esrar maddesi ve 30 gr kenevir tohumu bulunduğu belirtildi.

İlçe tarım müdürlüğü ekipleri ile beraber ormanlık arazide 20.09.2011 günü yapılan aramalarda çalıların arasına ekili vaziyette 10 kök, ağaç tepelerine saksılara ekili vaziyette 8 kök kenevir bitkisi ve bir ağaç kovuğunda 8,69 gr kubar esrar maddesi yakalandı

Olayda ele geçirilen kenevir bitkileri ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ile beraber yakılarak imha edilmiş, şüpheli Ö.D. tamamlanan soruşturma evrakları ile beraber 20.09.2011 tarihinde sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak denizli d tipi kapalı cezaevine götürüldü.