Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2016-2017 Eylem Planı’nda açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında hayata geçirilecek 7 yüzme havuzundan biri olan İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu inşaatında incelemede bulundu. Başkan Zolan, incelemenin ardından yaptığı açıklamada İncilipınar Mahallesi’ne yeni bir yüzme havuzu inşa ettiklerini belirterek, “Yüzme sporunun artık herkes tarafından yapılabilmesi amacı ve ‘Denizli'de yüzme bilmeyen kalmayacak’ sloganı ile yola çıktık. Denizli’de kapalı yüzme havuzumuzun ilkini Kayıhan'da yaptık. İkincisini de şu anda İncilipınar mahallemizde başlattık” dedi. Geçmişte aynı bölgede bulunan yüzme havuzunun ömrünü tamamladığını ve yerine kapalı bir yüzme havuzu yaptıklarını anlatan Başkan Zolan, “Burası sadece kapalı yüzme havuzu değil aynı zamanda salon sporlarının yapılabileceği, hanım kardeşlerimize spor yapma imkanı verebileceğimiz, çocuklarımızın değişik branşlarda spor yapmalarına imkan sunabileceğimiz ve muhtarlık binasının da olacağı her türlü ihtiyaca cevap verecek bir tesis şeklinde düzenledik” diye konuştu.

Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda inşaatımızın gerçekleşme oranı yüzde 20 seviyesinde. İnşallah 2016 Aralık sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. 121 Dev Projemizden bir tanesi de İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve bu tesisimiz. Allah’ım başarılı bir şekilde bitirmeyi nasip etsin.  Tesisimiz şimdiden İncilipınar ve çevre mahallelerimiz ile Denizlimize hayırlı olsun.” İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu toplamda 5341 metrekare kullanılabilir kapalı alana sahip olacak. 2 adet yüzme havuzu ile birlikte 2 adet aerobik salonu, 5 adet spor salonu, tribün, kafeterya, idare odası, doktor ve antrenör odaları bulunacak tesiste muhtarlıkta yer alacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2016-2017 Eylem Planı’nda yer alan 121 Dev Proje kapsamında Denizli’ye 7 yüzme havuzu yapılacak. İncilipınar, Dokuzkavaklar ve Karahasanlı olmak üzere merkezde 3 adet yüzme havuzu yapacak Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak Acıpayam, Çivril, Honaz ve Tavas ilçelerinde de birer adet yüzme havuzu inşa edecek.