121 Dev Proje kapsamında Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları rehabilitasyon merkezini inşa edeceklerini belirten Başkan Zolan, sokak hayvanı sahiplenmek için kliniğe gelen bir vatandaşa yavru bir köpek vererek sahiplendirdi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kurulduğu günden bu yana sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye örnek gösterilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ni ziyaret etti. Sokak hayvanları ile yakından ilgilenerek onları bir süre seven Başkan Zolan, klinikteki ameliyathane, bakım, tedavi ve muayene odalarını gezerek incelemede bulundu. Başkan Zolan, burada yaptığı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak tüm canlılara, doğaya ve çevreye sahip çıktıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Türkiye’ye örnek olarak gösterilen Sokak Hayvanları Kliniğimizde, sokak hayvanlarımızın kısırlaştırılmaları yapılıyor. Yaralı veya hasta olan hayvanlarımızın ameliyatları, tedavileri, beslenmeleri ve bakımları yapılıyor. Anneleri ölen sokak hayvanlarının ihtiyaçları da kliniğimizde karşılanarak onların hayata tutunması sağlanıyor” dedi.
 



121 DEV PROJEDE SOKAK HAYVANLARINA DA YER VAR

Duyarlı vatandaşların sokak hayvanlarını sahiplenmesi için de kolaylık sağladıklarını anlatan Başkan Zolan, “Amacımız tüm canlılara saygı göstermek. Onlara sahip çıkarak insanımızla beraber yaşama imkanı sağlamak” diye konuştu. 121 Dev Proje kapsamında Türkiye’nin en büyük sokak hayvanı barınma ve rehabilitasyon merkezini inşa edeceklerini belirten Başkan Zolan, şunları söyledi: “Bu projemizle bakıma muhtaç, hasta ve yaralı sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonları tek bir noktadan karşılanacak. Tüm sokak hayvanları burada aşı ve diğer tüm bakımları da yapılarak vatandaşlarımızın da sağlığı güvence altına alınacak. İnşallah Denizli’de aç susuz sokak hayvanı kalmayacak.” Başkan Zolan, daha sonra sokak hayvanı sahiplenmek için kliniğe gelen bir vatandaşa yavru bir köpek vererek sahiplendirdi.