Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2012 için KOSGEB'e yapılan 14 başvuru arasından Denizli Belediyesi’nin "Engelliler Çalışıyor" adlı projesi, Türkiye'den ödüle aday seçildi. İşletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı arttırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşıyan ödüller için başvurular tamamlandı. KOSGEB tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Denizli Belediyesi'nin "Sorumlu Girişimcilik" kategorisindeki "Engelliler Çalışıyor" ve Türk Ekonomi Bankası'nın "Girişimcilik Ortamının Geliştirilmesi" kategorisindeki "TEB KOBİ Danışmanları" projeleri, Türkiye'nin aday gösterdiği çalışmalar olarak seçildi.

Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012’de Türkiye’yi temsil edecek olmaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’ye örnek olacak uygulamalara imza attık. Bu projelerle ödüller kazandık. 'Genç Denizli' ve 'Ailemi Seviyorum', ödüllü sosyal sorumluluk projelerimiz. Şimdi de 'Engelliler Çalışıyor', uluslararası bir organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek.” dedi. Denizli’nin çehresini değiştiren uygulamalarda engellilerin rahat etmeleri için bütün ayrıntıların planlandığını ve uygulamaya koyulduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Sosyal sorumluluk gereği ortaya koyduğumuz bu pojeyle üretimin içinde yer alması gerektiğini düşündüğümüz engellilerimize mesleki yeterlilik kazandırdık.” diye konuştu.

Her ülkeden belirlenen iki adayın Avrupa Komisyonu'na bildirilmesiyle başlayan değerlendirme süreci sonunda beş kategoride lâyık görülenlere, Kasım 2012'de düzenlenecek törenle Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri verilecek.

ENGELLİLER ÇALIŞIYOR PROJESİ

Proje, Hollanda ve Türkiye’den 16 kurumun ortaklığında yürütüldü. Bütçesi 700 bin euro olan projeyle engellilerin iş piyasasına katılımı amaçlandı. Proje, 2007 Haziran ayında imzalanmış ve üç yıl boyunca Denizli’de uygulanmıştı. Pilot proje kapsamında toplam 10 bin 674 engelli kayıt edildi, "ruward test" metoduyla 107 engelli denendi. 194 engellinin mesleki eğitim alanında eğitim aldığı projede 65 engellinin istihdamı sağlandı.