Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ankara’da ‘e-Devlet Tanıtma Toplantısı ve Ödül Töreni’ programı düzenledi. Programa, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan adına Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, Türksat AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbay ve ödül alan il ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümüne önemli katkılar sağlayan ‘e-devlet kapısı’ projesine sağladığı büyük katkıyla Türkiye’de önderlik eden şehirler arasında yer alan Denizli Belediyesi, e devlet ödülüne layık görüldü. Belediye bu ödülüyle Türkiye’nin önde gelen belediyeleri arasında yer alarak, başarılarını taçlandırdı.
  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ‘e devlet’ ödülünü, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal’a verdi. Başkan Yardımcısı Ünal, Denizli Belediyesi'nin, ‘e devlet’ projesine önem verdiğini belirterek, bu konudaki yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi. Denizli Belediyesi’nin e-devlet sistemine geçiş yapıp belediye hizmetlerini elektronik ortamda sunduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Ünal, ‘vatandaşlarımız e-devlet sistemi üzerinden beyan bilgilerini sorgulayabilecek, borç bilgilerine ulaşabilecek, sicil bilgileri ile tahsilat bilgilerine ulaşabilecek. Ayrıca arsa rayiç değerleri, bina aşınma oranları ve çevre vergisi oranlarını da bu sistem üzerinden ulaşabilecek’ dedi.
  Bakan Yıldırım da, şu ana kadar ‘e-devlet’ sisteminde 38 il ve ilçe belediyesinin yer aldığını ifade ederek, ‘Artık vatandaşlar devlet kapısına gitmeden bütün işlemlerini e-devlet sistemi üzerinden bilgisayar ortamından gerçekleştirebilecek. Bu arada biometrik kart sistemini de yakında uygulamaya sunacağız’ dedi.