Denizli Belediyesi, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda satışı yapan ve imal eden işyerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

    Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içerisinde kalan bütün fırınlar, ekiplerce kontrolden geçirildi. Ekipler, bir fırında olması gereken bütün özellikleri tek tek kontrol etti. Denetimlerde çalışanların ve işyerinin temizliği, iş gömleği giyilmesi, ekmek kasalarının temizliği ve kırık olmaması, ekmek gramajı gibi konulara ağırlık verildi. Yapılan denetimlerde 16 işyerine çalışanların iş gömleği giymemesi, temizliğe dikkat edilmemesi gibi konularda işlem yapıldı. 7 fırına da ihtar verildi.

    Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, fırınlarda istenilen şartların yerine getirilinceye kadar denetimlerin süreceğini belirtti. Zabıta Müdürü Akbulut, “Amacımız, vatandaşlarımıza sağlıklı ve kurallara uygun olarak üretilmiş ekmeğin ulaştırılmasını sağlamaktır. Halk sağlığını ilgilendiren konularda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Ramazan ayı boyunca gıda maddesi üretilen, satılan ve tüketilen yerlerde denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.” dedi.