Denizli Belediyesi'nin yürüttüğü ''Engelliler Çalışıyor" projesi, Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2012'de, "Sorumlu Girişimcilik" kategorisinde birinci oldu. Türkiye’den aday gösterilen belediyenin başarıyla uyguladığı proje ödül getirdi.

Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006 yılından itibaren verilmekte olan, girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşvikiyle geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya, bu yıl 30 ülkeden 402 proje katıldı. Türkiye’den kendilerinin uyguladığı bir projenin aday gösterilip ödül almasından mutlu olduklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Biz Dünya Kenti Denizli derken işte bunu kastediyorduk. Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşarken Denizli isminin önemli bir organizasyonda ödül alarak telaffuz edilmesi de bize mutluluk veriyor.” dedi. Son yıllarda uyguladıkları projelerle Türkiye’de adı en çok telaffuz edilen yerel yönetim olduklarını söyleyen Başkan Zolan, “Denizli’ye önemli ilkleri yaşattık. ‘En Çevreci Belediye’, ‘En Sağlıklı Şehir’, ‘En Temiz Kent’ unvanını elinde bulunduran Denizli Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerinde geçen yıllarda hem ‘Genç Denizli’ hem de ‘Ailemi Seviyorum’ projeleriyle birincilikler elde etti. Belediye hizmetlerinin sadece yol, su, kanalizasyon, temizlik ve kaldırımdan ibaret olmadığını göstermek adına bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik; bu da onlardan biri. Engellilerin önünden engelleri kaldırmak adına yaptıklarımız içinde en önemsediğim uygulamaların başında gelen bu projenin, böylesine önemli bir organizasyonda yer alması beni gururlandırıyor. Türkiye çapında 14 proje içinden ülkemiz adına yarışmaya katılma başarısını elde etmek ve finalde 12 proje arasından birinci olarak çıkmak benim için büyük keyif.” diye konuştu.

ENGELLİLER ÇALIŞIYOR PROJESİ

Hollanda ve Türkiye'den 16 kurumun ortaklığında yürütüldü. Bütçesi 700 bin euro olan projeyle engellilerin iş piyasasına katılımı amaçlanıyor. Proje, 2007 Haziran ayında imzalanmış ve üç yıl boyunca Denizli'de uygulanmıştı. Pilot proje kapsamında toplam bin 674 engelli kaydedilmiş, 107 engelli denenmişti. 194 engellinin mesleki eğitim aldığı projede, 65 engellinin istihdamı sağlandı.