Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Dünya Çevre Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada, yapılan tesislerle Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin çöpten elektrik üretir hale geldiğini belirtti. 
5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı. Türkiye'nin "En Çevreci Belediyesi", ve "En Temiz Kenti" unvanlarını Denizli'ye kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, çevre bilincini oluşturmak amacıyla düzenlediği etkinlikte çevreyle ilgili faaliyet gösteren vakıf, dernek ve çeşitli kuruluşlar tarafından stantlar açıldı.
Denizli’de yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy, çevreye olan duyarlılığından ve katkılarından dolayı En temiz il seçilen Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Teknoloji ve sanayinin gelişmesi ile atıkların da artmasının çevreye olan duyarlılığı beraberinde getirdiğini vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Çevreye olan duyarlılık artmaz ve önlem alınmazsa dünyamız yaşanamaz bir hal alacaktır. Bunun bilincindeyiz. Bu konudaki duyarlılığı sadece bir kurum değil, toplumun her kesimine bu bilinci yerleştirmeliyiz. Bunun için hepimize büyük görevler düşüyor. Bizler de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak olağanüstü gayret göstererek öncelikle insana, canlıya ve çevreye olan saygımız adına birçok yatırımlar yaptık. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Atık Su Arıtma Tesisi ile oradan çıkan suyun balıkçılıkta, tarımda kullanılabilir hale gelmesini sağladık. Bu bizim için çok önemliydi. Bunun yanında hastalıkların yayılmaması, çevreye zarar vermemesi adına çok önemliydi. Bunun da ötesinde atık su arıtmasından çıkan çamurdan Denizli Büyükşehir Belediyesi elektrik üretiyor. Katı atıklarımız düzenli depolama alanı haline geldi. Yani Denizli Büyükşehir Belediyesi çöpten elektrik üretiyor. Hem çöplerin neden olduğu zararlı gazın atmosferimize yayılmasını önlüyoruz hem de enerji elde ediyoruz" dedi.
Vatandaşlara atık ayrıştırması kapsamında tavsiyelerde bulunan Başkan Zolan, “Vatandaşlarımızdan ve tüm kurumlarımızdan özellikle evlerde kullandığımız malzemelerin atıklarının yerinde ayrıştırılması için camı, plastiği, kağıdı, metali mutlaka ayırmalarını rica ediyorum. Onlar bizim ülkemizin ekonomik değerleridir. Onların çöpe gitmesine engel olmalıyız. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak dağıttığımız mavi ve siyah renk poşetlerle atıklarımızın ayrıştırılarak konması gerekiyor. Bununla birlikte birçok geri dönüşüm firmalarımız oluştu. Ülkemize katkı sağlıyorlar bu konuda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Atılmış, değersiz gibi görünen o malzemeler değerli hale geliyor" diye konuştu.
Etkinlik kapsamında konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çevre konulu şiirler ve kompozisyonlar okundu, skeçler sahnelendi. Minik öğrenciler atıklardan yapılan kıyafetleri bir defile ile sunarken, İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi öğrencileri de mehteran konseri verdi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, program sonrasında çevresel faaliyetlere yapmış oldukları katkıdan dolayı kurum ve temsilcilerine plaket verdi. Ayrıca atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara hediyeleri verildi.
Etkinlik sonrasında Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesinde vatandaşlara ve öğrencilere fesleğen fidanı dağıtıldı.