Denizli Belediyesi’nin kuruluşunun 136. yıldönümü nedeniyle belediye önünde bir tören düzenlendi. Program, Denizli Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, önceki belediye başkanları Ziya Tıkıroğlu, Ali Dartanel, Ali Marım, Ali Aygören ve Hasan Gönüllü, meclis üyeleri, daire müdürleri ve belediye çalışanlar katıldı.
   Başkan Zolan ve dönemin belediye başkanları, belediye önündeki Atatürk Anıtı'na, birlikte çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Başkan Zolan, “Denizli Belediyesi farklı belediyecilik anlayışıyla yurtiçinde ve yurtdışında pek çok belediyeye örnek oluyorsa ve bugün Denizli’de yaşamak ayrıcalıksa bunda herkesin emeği var” dedi.
   Bugün Türkiye’nin gözbebeği haline gelen Denizli’ye, kolay ulaşılmadığını belirten Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Siyasetin en zor basamağı, ama en zevkli, en güzel, en mutlu olunan yeri belediye başkanlığı makamıdır. Çünkü milletin derdiyle dertlenir, milletin ihtiyaçlarını giderme konusunda gece gündüz gayret gösterirsiniz. Sonuçta çıkan hizmetler ve eserler size büyük haz sağlar. Bu görevi üstlenmiş olmanın onuruyla Denizli’miz için emek harcamış herkese binlerce kez teşekkür ediyorum. Kurulduğumuz ilk yıllarda mütevazi bir belediye yapısı ve sınırlı bir hizmet anlayışı varken bugün çok yol kat edildi ve hizmet anlayışı da değişti. Denizli Belediyesi hizmet kalitesini sürekli arttırdı ve Türkiye’nin en seçkin belediyeleri arasında yerini aldı. Denizli Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretinde söylediği büyük köy ifadesinden bu gün Büyükşehir’e doğru hızla ilerliyor. Belediyemiz aslında fiilen Büyükşehir’in hizmetlerini verir, tüm fonksiyonlarını taşır, yatırımlarını yapar halde. İnşallah kısa bir zamanda Denizli resmen Büyükşehir olacak. Ben bu yürüyüşe katkı koyan, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Büyükşehir Denizlimize güzellikler getirecek. Büyükşehir sadece merkezin büyümesine değil tüm ilin büyümesi anlamına geliyor. Biz hedeflerimizi belirledik Sadece Türkiye’nin imrenilen kenti olmak bize yetmez. Avrupa’da da Dünya’da da Denizli’yi en modern, en yaşanabilir, en huzurlu, en temiz kent yapma konusunda hep birlikte çalışmamız gerek. Yapılacak çok iş var. İnşallah bu yapılacak işleri, önceki belediye başkanlarımızın öneri ve fikirleriyle meclis üyelerimizin, müdürlerimizin ve personelimizin el birliğiyle, güç birliğiyle Denizli’ye hizmet etmenin gurur ve mutluluğunu duyarız’ dedi.
   Daha sonra Başkan Zolan ve dönemin belediye başkanları, Asri Mezarlığa giderek hayatını kaybetmiş belediye başkanlarının mezarına çiçek bıraktı, dua etti. Başkan Zolan, mezarlık ziyaretinin sonrasında Denizli Konağı’nda önceki belediye başkanları onuruna yemek yedi.