Denizli Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısı gerçekleştirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yönettiği mecliste ilk gün başkanvekilleri ve ihtisas komisyonlarına üyeler seçildi. Yaklaşık 6 saat süren oturumun sonunda Başkan Zolan yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Konuşmasına tüm meclis üyelerine başarı ve kolaylıklar dileyerek başlayan Başkan Zolan, "Hepinizi kutluyor ve başarılar diliyorum. 75 üyeli meclisimiz 5 yıl boyunca Denizli’ye daha iyi hizmet vermek için çalışacak. Çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içinde yürüteceğiz. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis üyeleri olarak kayıtlara geçiyoruz. Büyükşehirin ilk harcını, ilk taşlarını hep beraber koyuyoruz. Yıllar sonra bakıldığında o temel taşların altında bizlerin isimleri olacak. 5 yıl boyunca topyekun aynı gemide olduğumuzu düşünerek hizmet edeceğiz. Mensubu olduğumuz partiler mutlaka olacak. Burada körü körüne parti siyaseti yaparsak, bu yürüyüşümüzü ve duruşumuzu ona göre belirlersek, yürümekte ve birbirimize katkı sağlamakta, fikir alışverişinde bulunmakta zorluk çekeriz. Bu oldukça önemli. Bugün biz aslında Büyükşehirin ilk harcını, ilk taşlarını hep beraber koyduk. Yaptığımız iş bugün için belki çok anlamlı görülmeyebilir. Ama yıllar sonra dönüp ilk meclis ne yapmış, kimler varmış diye bakıldığında o temel taşların altında bizlerin isimleri olacak. O taştaki parmak izleri bizlerin olacak" dedi.
Artık siyasi görüşlerin bir kenara bırakılması gerektiğini kaydeden Zolan, "5 yıl boyunca bu çatı altında birlikte çalışacağız. Tabi ki yanlışlar olacaktır, eleştiriler olacaktır. Nihayetinde hepimiz insanız. Her şeyi yüzde yüz doğru yapacağımız söylenemez. Ama şunu net olarak söylüyorum. Ben 10 yıldır Denizli Belediyesi'ndeyim. 7 yıl başkan yardımcılığı, 3 yıl ise belediye başkanlığı yaptım. Samimi bir şekilde Denizli'nin menfaati neyse, insanlarımızın ihtiyacı neyle giderilecekse, ne yapılması gerekiyorsa onun için gerçekten gece gündüz çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Hata yapılabilir, eksiklikler olabilir ama niyetimizde, samimiyetimizde sıkıntı yoktur. Niyetimiz milletimize hizmet etmektir. 10 yıldır bunu ben böyle yaptım. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde de aynı şekilde hizmet vermeyi hedefliyorum. Tabi ki siz de şehrimiz ile dertlendiğiniz için buradasınız. Hepimiz mesaimizi bu şehrin geleceğine, çocuklarımızın geleceğine veriyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Zolan'ın konuşmasının ardından CHP grubu adına söz alan Birsen Çelik ve MHP grubu adına söz alan Yusuf Garip yıkıcı değil yapıcı bir muhalefet ile Denizli için yapılacak çalışmalara destek vereceklerini, AK Parti grubu adına konuşan Halil Pekdemir de iyi dileklerini iletti.