Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’in kızı Sena Özer, Denizli Barosu’nda bir ilke imza atarak başörtüsüyle yemin etti ve avukat oldu. 
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer’in kızı Sena Özer, cübbe giyerek avukatlık mesleğine ilk adımı attı. DTO Başkanı Necdet Özer’in 24 yaşındaki kızı Sena Özer, İstanbul Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamladıktan sonra stajını Avukat Halil Sarı’nın yanında yaptı. Sena Özer’in avukatlık mesleğine ilk adımı atması sebebiyle Denizli Barosu’nda cübbe giyme töreni düzenlendi. Törene, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, DTO Başkanı Necdet Özer ve eşi Şennur Özer, Özer Ailesi ve avukatlar katıldı. Denizli’de başörtüsü ile ilk cübbe giyen avukat olan Sena Özer, tören boyunca duygulu anlar yaşarken, verdikleri destekten dolayı ailesine teşekkür etti.

YEMİN EDİP CÜBBESİNİ GİYDİ
DTO Başkanı Necdet Özer, kızlarının bu mutlu gününde yanında olmalarının gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Hukuk mesleği son yıllarda ülkemiz için önemli olduğunu düşünüyorum. Kızım da tavsiyelerimize uyarak hukukçu oldu. İnşallah Denizli’ye, çevresine ve ailesine hayırlı hizmetler verecek” dedi. Kızının Denizli’nin ilk başörtüyle cübbe giyen avukat olduğunu belirten Özer, “Yıllarca ayırımcılığa itilmiş bir toplumuz. Artık birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerektiğini düşünüyorum. Hükümetimizin atmış olduğu adımlar sonucu milletvekillerimiz türbanla meclise girdi. İnsanların duygu ve düşüncelerini, kılık ve kıyafetlerini yargılamak yerine saygı duymak gerekir” dedi.
Denizli Barosu’nda başörtüsüyle yemin eden ilk avukat olan Sena Özer ise, “Ben çok mutluyum. İlk defa başörtüsüyle yemin eden avukat olduğum için. Bu Türkiye’nin demokratikleşmesi adına da güzel bir adım. Artık her yerde başörtüsüyle bulunabiliyoruz. Çok mutluyum” dedi.
Konuşmaların ardından Sena Özer avukatlık yemini etti. Sena Özer’in cübbesini, yanında staj yaptığı Denizli Barosu avukatlarından Halil Sarı ile anne ve babası birlikte giydirdi. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan da genç avukata avukatlık ruhsatnamesini verdi.