Denizli'de apart fiyatları adeta cep yakıyor aylık 1000 tl hatta 1200 tl na kadar çıkan fiyatlar vatandaşları zor duruma sokuyor.
Denizli'de  son 5 yıldır düşük gelirli çalışanların, bekarların öğrencilerin ve bazı kesimlerin barınma ihtiyacını karşılayan apartlarda aylık 1000 tl kira  fiyatı belirlenmesi birçok kesimi rahatsız etti. Emlakçılar bu gidişin sıkıntı yaratacağını,  3+1 daire fiyatlarının 600-800 arasında değişen fiyatlarla kiracı aradığı bir ortamda 1+1 apartların 1000 tl kiracı bulmasının hayatın gidişatı ile ters orantılı olduğunu belirtiyor.
Emlak sektörüne hizmet eden ismini açıklanmasını istemeyen bir işletmeci ise 1000 tl sınırını aşan apart kiralarının beklenen sistem aritmetiğini çözmekten uzak olduğunu, kiracının bin tl ödemekte mantığının hiç de  doğru yaklaşım olmadığı ve birkaç ay sonra apart boşaltmaya gideceği yada yanına bir arkadaş almasının muhtemel olduğunu söyledi.Asgari ücretin 1300 tl olduğu bir dönemde aylık 1000tl aylık kira ile apart tutmanın doğru olmadığnı belirten emlakcı, bazı apart emlak fiyatlarında kiralar yüksek gibi görünse de  kiracının , kirayı ödemek ve ek gelir elde etmek için ayda 5-6 gün farklı kimselere kiraya verdiği, saatlik kira işi yaptığı yada hafta sonları apartı kiraya vererek maliyet düşürmeye çalıştığını, bu yöntemi yapanların çok olduğunu söyledi.
Özellikle üniversite öğrencileri aylık 600-700 tl  ücret karşılığı apart tutarak konakladığı,  gündüz  ise kiraya verdiğini tespit ederek maliyet düşürdüğü, haftasonu birçok öğrencinin kaldığı apartların  saatlik olarak kiraya verildiği şeklinde  bilgiler geldiğini söyledi.
Aylık 1+1 apart kiralarının 1.000 tl sınırını geçtiği bir  ortamda  Denizli apart sektöründe  satış fiyatlarında da kıpırdanma olacağı ve  75-90 bin tl arası olan satış fiyatlarının 110 bin tl sınırına ulaştığını belirtti.