HABERDENİZLİ.COM

Faaliyetler ile ilgili bilgi veren Denizli AFAD İl Müdürü Ali Etiz 2018 yılında KBRN, mahsur kalma, uçak kazası, kayıp, su baskını, göçük gibi 81 vakaya müdahalede edilerek 11 kişi ölü, 97 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.

Afet Bilinci eğitimi ile ilgili bilgi paylaşan İl Müdürü Etiz, Denizli'de 2018 yılı içinde öğrenci, STK, kamu ve aileler olmak üzere 32 bin 400 kişiye eğitim verildiğini açıkladı.

AFAD kuruluşumuzdan bu yana Denizli'de 109 kamu kuruluşuna, bin 35 Milli eğitim okullarına, STK lar, özel işletmeler olmak üzere 2010 yılından bu yana 170 bin kişiye ulaşılarak Afet bilinci eğitimi verildiğini belirtti.

denizli afad

Ayrıca Denizli'de Deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere anlatmak ve afet bilincini geliştirmek üzere Türkiye’yi dolaşan AFAD Deprem Simülasyon Tırı, Denizli’de öğrenci ve vatandaşları deprem konusunda bilgilendirilmesi sağlandı.

Afet risk değerlendirme çalışmaları kapsamında Denizli'de Bütünleşik Afet Haritaları (Heyelan, Kaya düşmesi, çığ) Duyarlılık haritaları teknik ekibimizce coğrafi ve öznitelik bilgiler sisteme işlenerek Denizli'nin Heyelan, Kaya Düşmesi ve Çığ afetlerine karşı Bütünleşik Afet haritaları hazırlanmıştır.

denizli afad

İyileştirme çalışmaları kapsamında da Denizli'de 2018 yılı içinde yangında evi kullanılamaz hale gelen 22 aileye, 150 Bin TL acil yardım ödeneği ödendi.

Selde eşyaları zarar vatandaşlara da 20 Bin TL acil yardım ödeneği ödendiği açıklandı.

denizli afad