Meteoroloji, gece saatlerinde en düşük sıcaklık değerlerinin ölçüldüğü Gerçekleşen En Düşük Sıcaklıklar istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı.

22 Aralık saat 18 ile 23 Aralık saat 06.00 saatlerini kapsayan istatistiklere göre Türkiye’nin en soğuk yeri eski 26,6 derece ise Sivas’ın İmranlı ilçesi oldu. İmranlı’nın ardından eksi 26,4 ile Kayseri Pınarbaşı, eksi 23,9 derece ile Erzurum Tekman Hacıömer Mahallesi ve eksi 23,5 ile Erzurum Tekman en düşük sıcaklığın görüldüğü yerleşim yerleri oldu.

DENİZLİ’NİN EN SOĞUĞU AKBAŞ OLDU

Denizli’de en düşük sıcaklığın gördüğü mahalle ise eksi 19,6 derece ile Honaz’ın Akbaş Mahallesi oldu. Akbaş’ın ardından Kale’nin Karayayla Mahallesi eski 13,2, Kayak Merkezi eksi 12,8 ve Çivril’in Kavakalanı Mahallesi eksi 12,2 dereceyi gördü. Çameli’de ise en düşük sıcaklık eksi 9,6 olarak ölçüldü. En yüksek sıcaklık ise eksi 2 derece ile Akköy Mahallesi oldu.

AKAN ŞELALE DONDU

Gece saatlerinde eksi 8’i gören Çivril’in Gümüşsu Mahallesi’nde bulunan Gümüşsu Şelalesi dondu. Şelalede akan sular donarken, ortaya muhteşem görüntüler ortaya çıktı.

Denizli -19’u Gördü, Akan Şelale Dondu

Denizli -19’u Gördü, Akan Şelale Dondu