Denizli’de 12 Eylül 1980 darbesinin 34. yılı Denizli Emek ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde yüzlerce vatandaşla protesto edildi.
Denizli Candoğan Parkı önünde buluşan grupta, KESK, TMMOB, çeşitli meslek odaları ve çok sayıda siyasi parti temsilcisi hazır bulunurken, eyleme kente 12 Eylül konulu panel için gelen gazeteci- yazar Mustafa Yalçıner’de katıldı. Candoğan Parkı önünden, Delikliçınar meydanına kadar yürüyen grup, sık sık “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” “Faşizme ölüm, tek yol devrim” “Üreten bizi, yöneten de biz olacağız” sloganları attı.
Delikliçınar meydanında basın açıklaması yapan Denizli Emek ve Demokrasi Güçleri adına Büro Emekçileri Sendikası şube başkanı, KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, “Bundan 34 yıl önce Türkiye halklarının, emekçilerinin ve gençlerinin yaşamlarına bir karabasan gibi çöken12 Eylül’ün karanlığı, dünden bugüne faşizan anlayışla birlikte sürmektedir” dedi.
12 Eylül’de emperyalizmin ve sermayenin çıkarları doğrultusunda faşist bir darbe gerçekleştirildiğini söyleyen KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, “ 12 Eylül’ün darağaçlarında, cezaevlerinde, dağlarda sokaklarda gerçekleştirdiği katliam ve baskı ağı, bugün tüm ülkede özgürlük ve demokrasi alanlarını kuşatmaya devam etmekte, Gezi Direnişi’nde görülen vahşeti eşliğinde, iktidar sopasıyla ülkeyi polis ve gaz cehennemine dönüştürmektedir” dedi.
AKP hükümetinin, 12 Eylül vesayetini devam ettirdiğini belirten KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, “Emek ve Demokrasi güçleri olarak 12 Eylül2ün 34 yıldır sürdürülen karanlığında AKP ile şiddetlenen tüm saldırılara karşı eşit, özgür, demokratik, tam bağımsız, barış içinde bir Türkiye mücadelemizi sermaye egemenliğini ve faşizmi lanetlemeye, geriletmeye dönük toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla büyütmeye devam edeceğiz” dedi.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.