Açılışa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Denzili Ak Parti İl Başkanı Şahin Tin ve Ak Parti Milletvekili aday adayları katıldı.

Kuran-ı Kerim okunarak başlanan açılışta DENİMDER Başkanı Av.İsmail Çelikbaş, “Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum. İmam Hatip Lisesi'nde yetişenler olarak vatanımızın ve milletimizin bekası için her zaman çalıştık ve bu neslin ülkemize zarar vermeyeceğini herkesin kabul ettiği günlere geldik.” dedi.

Açılışta, ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut yaptığı konuşmada, "Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz, eskiden İmam Hatip Okulu sayısı çok azdı. Bugün ise birçok ilde birden fazla sayıda İmam Hatip okulumuz var. Buradan ayrılan mezunların DENİMDER gibi derneklerde bir araya gelerek bu okullarda halen okumakta olan öğrencilere maddi manevi destek verimeleri bizleri sevindiriyor. Biz de ÖNDER olarak Türkiye çapındaki bu derneklerimizi tek çatı altında topladık. Derneklerimizin faaliyetlerinde her zaman yanlarında olacağız" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise; "Gençliğimizin gelecekteki yaşantısında ve geçmişte yaşanmış olan gezi olayları ve birçok sıkıntıdan bizler sorumluyuz. Bu sorunları ortadan kaldırmak bizim elimizde, yetiştirdiğimiz gençlerin vatan ve millet sevgisi şuurunda yetiştiren İmam hatip okullarımızdaki, Mehmet Akif Ersoyun söylediği gibi, ‘Asımın nesli’ gibi nesillerin yetişmesi için çalışmamız gerekiyor“ dedi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış öncesi Hasan As hoca dua etti. Protokol heyeti kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.