İşverenlerle iş arayanları bir araya getirerek, klasik iş ve işçi bulma hizmetlerinin ötesinde yerel ekonomi ve istihdam ortamını hareketlendirmek amacıyla düzenlenen 1.Denizli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DENİF 2011) düzenlenen törenle açıldı.
 
  Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şube Başkanı Barbaros Kon, işadamları sanayiciler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

  Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafında açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, protokol üyeleri ve davetliler sanayi kuruluşları ve kamu kurumlarının stantları gezildi.

  İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, Denizli Valiliği öncülüğünde farklı bir bakış açısı ile fuarın düzenlendiğini, işgücünü arz edenler ile işgücünü talep edenleri bir araya getirerek taraflar arasında işbirliğinin kalıcı hale getirilmesini hedeflediklerini söyledi. 

  İşverenle iş arayanı bir araya getirmeyi hedefleyen etkinliklerin her yıl PAÜ çatısı altında yapıldığını ancak bu kadar kapsamlı ve geniş katılımlı fuarın ev sahibi olmaktan da mutluluk duyduklarını belirten Rektör Bağcı, fuar kapsamında işçi arayan firmalardan 55 tanesinin stant açtığını söyledi.

  Denizli’nin istihdam konusunda Türkiye’ye örnek bir il olduğunu söyleyen Vali Abdülkadir Demir, ne iş olsa yaparım zihniyeti ile iş bulunamayacağını, işyerlerinin kalifiye eleman istediğinin altını çizerek, “Denizli, yüzbinlerce kişiye istihdam sağlayan, Türkiye'nin göz bebeği illerden birisidir. Ancak, yetişmiş elemanlar, iş ihtiyacını karşılayamıyor. İstihdama yönelik çalışmalar, kurslar, eğitimler sürekli olmalı. Hükümetimiz de son yıllarda istidama yönelik eğitim programları açıyor. Bu yüzdendir ki istihdam rakamları her ay artıyor” dedi.

 22 Ekim'e kadar devam edecek DENİF 2011'de paneller ve sunumlar yapılacak, ebru ve toprak sanatı örnekleri sergilenecek.