Geçtiğimiz dönemlerde yurt dışında birçok faaliyet gerçekleştiren, dünyanın çeşitli ülkelerinde en prestijli fuarlara ve hedef ülkelerde yapılan ikili görüşmelere katılım sağlayarak Denizli ev tekstili sektörünü tanıtan proje katılımcısı firmalar, bu kez de 10 farklı ülkeden gelen 20 kişilik alım heyetinin temsilcilerini ağırladı ve Denizli’de bir ilke imza attı.

28 Şubat-1 Mart tarihlerinde Pamukkale Colossae Thermal Otel’de gerçekleştirilen ikili görüşmelere, proje kapsamında yer alan pek çok Denizli firmasının yöneticileri ve alım heyetinin temsilcileri katıldı.

Geleceğe Işık Tutuyoruz…

Gerçekleştirilen alım heyeti faaliyeti ile ilgili açıklamalarda bulunan TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, ülkemizin ev tekstili sektörünün dünya ev tekstili ihracatından yaklaşık yüzde 3,5 pay aldığını belirterek, pastada en büyük paya ülkemizin ev tekstili ihracatının yarısını tek başına gerçekleştiren Denizli’nin sahip olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi: “İlimiz, dünyada ev tekstilinin başkenti olarak biliniyor. Denizli ev tekstili sektörü olarak, binlerce yıllık tarihimizden aldığımız güç ile aynı zamanda geleceğe de ışık tutuyoruz.

6 yıldır faaliyetlerine son derece başarılı bir şekilde devam eden, çok farklı kıtalarda ve 10’un üzerinde ülkede çeşitli faaliyetlere katılan Denizli Ev Tekstili Yurt Dışı Pazarlama Takımı Ur-Ge Projesi, bu kez de güçlü bir alım heyetini ilimizde ağırlıyor.

Özellikle dış basında, ülkemiz için oluşturulmaya çalışılan olumsuz algının herhangi bir etkisinin olmadığını görmek ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden ülkemize çekinmeden gelen firmalara ev sahipliği yapmak da oldukça sevindirici. Çek Cumhuriyeti, Estonya, Gürcistan, Hırvatistan, Letonya, Macaristan, Polonya, Romanya, Rusya ve Ukrayna’dan gelen 20 kişilik heyet hem ikili görüşme fırsatı buldu hem de fabrikalarda yerinde inceleme yapma şansına sahip oldu. Son derece verimli geçen iki günlük süreçte, Denizli ev tekstili sektörünü en iyi şekilde anlattık.”

Alım heyeti temsilcileri, Denizli İhracatçılar Birliği’ne de bir ziyaret düzenleyerek DENİB’in faaliyetleri hakkında bilgi edindi, Denizli’de önemli iş bağlantıları yaptıklarını ve Denizli’den son derece memnun ayrıldıklarını ifade etti.