HABERDENİZLİ.COM

Türkiye'de İnovasyon bilincinin genç nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor, DENİB İnovatif Fikirler Yarışması'nda Final Heyecanı 8 Mayıs 2017 Pazartesi Günü görkemli bir ödül töreni ile gerçekleştirildi.

Denizli Protokolünün de katılımlarıyla gerçekleştirilen ödül töreninde 1000’e yakın başvurudan finale kalan 30 icat görücüye çıktı. TİM Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert açılış konuşmasında inovasyonun gençlerimiz için önemine değinerek; "Bugün burada genç beyinlerin yaratacakları icatlar için bir araya geldik, onlara eski köye yeni adet getirin, başımıza icat çıkarın dedik. Nitekim birbirinden güzel buluşlarla karşımıza çıktılar. Amacımız inovasyon kültürünü küçük yaşta onlara aşılayarak bu organizasyonla geleceğin bilim adamlarının yetişmesinde katkımız olması için üzerimize düşen görevi yerine getirmektir.” dedi.
 

İnovasyon Kültürü Oluşturmamız Şart…

Konuşmasında 2023 hedeflerine inovatif ve katma değeri yüksek ürünler sayesinde ulaşılabileceğini de vurgulayan Kocasert; "TİM olarak tasarım, markalaşma, Ar-Ge ve inovasyon olmak üzere 4 ana unsur üzerinde yoğunlaştık. Bugün kilogram başına yaklaşık 1,5 USD’lik ihracat rakamına sahip olan ülkemizin, 2023 hedeflerine ancak ve ancak katma değeri yüksek ürünlerle ulaşması mümkündür. İnovasyonu bir kültür haline getirmemiz olmazsa olmazımızdır.” dedi.