Terör örgütü PKK’yı bitirmek için Ak Parti Hükümeti tarafından başlatılan Barış Sürecinin çöktüğünü ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, “Son bir buçuk yılda meydana gelen her gelişme sonrası Başbakan ve hükümet yetkilileri milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor” dedi. 
Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Hükümet tarafından terör örgütünü bitirmek için başlatılan Demokratik Sürecin işlevini kaybettiğini söyledi. Barış projesinin tam bir ihanet projesine dönüştüğünü dile getiren Efe, “Teröristler yol kesiyor, korucularımızı öldürüyor, karakollarımıza saldırıyor, çocuklarımızı kaçırıyor, iktidarda ses yok. Diyarbakır-Bingöl karayolu on iki gündür, Muş-Tatvan yolu bir haftadır kapalı olmasına rağmen kimse çıkıp bu nasıl bir barış projesi diye sormuyor. Büyük Birlik Partisi olarak Başbakana sesleniyoruz böyle barış mı olur. Hani analar ağlamayacaktı? Ama maalesef Analar yine ağlamaya devam ediyor. Son bir buçuk yılda meydana gelen her gelişme Başbakan ve hükümet yetkililerinin milletin gözünün içine baka baka nasıl yalan söylediklerini ortaya koymuştur. Terör örgütünün silah bırakıp ülke dışına çıkacağını siz söylenmemiş miydiniz? Size sormazlar mı, bu silahlar, bu eylemler, bu teröristler neyin nesi? Başbakan ve hükümet yetkilileri barıştan bahsettikçe, PKK ve HDP sözcüleri ise hükümete verdiğiniz sözleri yerine getirin diye posta koyuyor. Şimdi PKK ve HDP sözcüleri verilen bu sözlerin yerine getirilmesini istiyor. Oslo sürecinde ülkenin bölündüğü, parçalandığına dair iddialara Başbakan ve hükümet yetkilileri sert çıkmış, tek vatan, tek milletten taviz verilmeyeceğini söylemişti. Geçen süre içerisinde bu sözlerin tamamının gerçek dışı olduğu anlaşıldı. Çünkü süreç iktidarın verdiği ve her biri ülkenin bölünmesine zemin hazırlayacak tavizler üzerinden yürütülüyor. Aksini iddia edenler Oslo görüşmelerinin tutanaklarını açıklayarak milli bütünlüğümüzden taviz vermediklerini ortaya koyabilirler. Taviz yoksa Oslo tutanakları niçin açıklanmıyor?

Ülkemiz maalesef Türk Devlet geleneğinde hiç şahit olmadığı ve yaşamadığı olaylara sahne oluyor. Buradan Başbakanı ve hükümet yetkililerini açıkça uyarıyorum böyle ülke yönetilmez. Bu proje olsa olsa ülkeyi bölme parçalama projesi olur. Böyle barış olmaz” açıklamasını yaptı.