İhanet çetesi FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’da giriştiği darbe kalkışmasına karşı Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi Denizli’de de gerçekleştirildi. On binlerce Denizlilinin akın ettiği 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen anma mitingine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Milletvekilleri Dr. Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Cahit Özkan ve Kazım Arslan ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
 

 Başkan Zolan: “Meydanlardan hiç ayrılmadınız”
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “15 Temmuz’dan sonra daha da iyi anladım ki böyle şehrin güzel ve kahraman insanlarının;  demokrasiye, millet iradesine, bayrağına sahip çıkan insanların başkanlığını yapmanın şereflerin onurların en büyüğü olduğunu daha iyi anladım. 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanımız ‘meydanlara’ dediğinde buraya geldik. Burada 25 binin üzerinde vatandaşım hiç tereddüt etmeden bu meydanları doldurdu. Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. O günden bugüne kadar meydanlardan hiç ayrılmadınız. Sabahlara kadar nöbet tuttunuz, akşama kadar işinizi yaptınız. Bu ülke için 24 saat çalıştınız. Sadece Denizli merkezinde değil tüm ilçelerimizde demokrasi nöbetleri tutuldu. Ben öncelikle sizlere, sizlerin sıkıntı çekmemesi için destek veren tüm ilçe belediye başkanlarıma da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır”
 
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu mesele bir şahsa bir partiye yönelik mesele değil. Bu ülkemin geleceğine engel olmak için FETÖ maşa olarak kullanılmıştır. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti şu anda maşayı aldı, paramparça etti. Artık sıra o maşayı tutan ellerde vücutlarda. İnşallah bir olarak, farklılıklarımız bir kenara bırakarak vatan, bayrak, ezan dendiğinde hep beraber bir noktada buluşacağız. İşte o zaman tek vücut olduğumuzda karşımızda hiçbir düşman hiçbir güç duramaz. Siz böyle olduğunuz sürece inşallah Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır.”
 
Bizim gidecek başka bir yerimiz yok
 
“Bizim gidecek başka bir yerimiz yok” diyen Başkan Zolan, “ Onursuzca bin yıl yaşamaktansa onurluca bir saat yaşamayı tercih ederiz. Biz bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Ya hür bu toprağın üstünde olacağız ya da şehit olarak bu toprağın altında olacağız. Son kerteye kadar bu topraklarda olacağız” dedi. Başkan Zolan, sözlerini şöyle tamamladı: “Sizlerin haklarını nasıl ödeyeceğiz. İnşallah gece gündüz hep beraber çalışacağız. Denizli’yi daha iyiye daha güzele götüreceğiz. Denizlimiz dünya kenti olacak.”
 
Milletvekili Arslan: “Darbelere karşı durmak yönünde hep birlikte olduk”
 
Milletvekili Kazım Arslan ise, “Ülke genelinde yapılan birlik ve beraberlik toplantısına Denizli’de de iştirak etmek suretiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin, rejimimizin, demokrasimizin yaşaması, darbelere karşı durmak yönünde hep birlikte olduk. Hepinize teşekkür ediyorum. İşte Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimize sahip çıkma gösterisi budur” dedi.
 
Milletvekili Özkan: “Milli irade ve demokrasi şölenimiz kutlu olsun”
 
Milletvekili Cahit Özkan, “24 günden beri milli irademizin ve demokrasimizin nöbetini tutuyoruz. Milli irade ve demokrasi şölenimiz kutlu olsun. Siz milli iradeye sahip çıkarken biz Türkiye’yiz diyorsunuz. Siz bu alanlarda bu meydanlarda çizdiğiniz rota ve yol bize ışık olacaktır” diye konuştu.
 
Milletvekili Şahin Tin: “Türkiye o gecede uçurumun kenarından döndü”
 
Milletvekili Şahin Tin, “15 Temmuz gecesi Türkiye için çok önemli bir gece. Türkiye o gecede uçurumun kenarından döndü. Ama söz konusu vatan, millet, bağımsızlık, devlet olduğunda bu millet öyle bir kükredi ki bu meydanları doldurdu. O mahşeri kalabalık tankların tüfeklerin karşısında cesur yüreğiyle hainlere dur derdi. O FETÖ örgütünü Osmanlı tokadıyla yere indirdi” dedi.
 
Önceki Dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Ramazanoğlu: “Bu destanı bu millet yazdı”
 
Önceki Dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Ramazanoğlu, “Milletin iradesine müdahaleye kalkan o kanlı eller 15 Temmuz gecesi karşısında bu milletin evlatlarını buldu. Siz kahraman Denizlilileri buldu. Denizli o gün bir tek ‘dur’ dedi. O bir tek durda da Türkiye’nin kaderi,  bağımsızlık ve milli irade lehine değişti. Demokrasinin tanımı ve tarihi 15 Temmuz gecesi tekrar yazıldı. Bu destanı bu millet yazdı, şehitlerimiz yazdı” diye konuştu.
 
Vali Dr. Ahmet Altıparmak: “Bugün tüm Türkiye’de meydanlarda”
 
Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “Günlerdir buradaydınız ve bugün yine buradasınız. Bugün tüm Türkiye’de meydanlarda milyonlar var. Neden meydanlardayız. Bu sadece FETÖ’nün ahmak başına güç vehmettiğimiz için değil, her şeyden önce onun sahibine karşı olduğumuzu göstermek için buradayız. Yani tepkimiz onun sahibine. Önemli günler yaşadık. Hakikaten tarih yazdınız. Denizli’ye teşekkür ediyorum. Denizli’nin valisi olmaktan sizlere hizmet etmekten onur duyuyorum. Bu insanlar maalesef en zeki çocuklarımız devşirerek onları adeta mankurt yapıtlar ve her türlü pisliklerini gördük. Bu millet büyük bir millet o hainlere fırsat vermedi. Öldürmeyen yara güçlendirir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti çok daha güçlü çok daha birlik içindedir” dedi.