TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY teröristlerinin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimine karşı 27 gündür devam eden demokrasi nöbetinde muhteşem bir final yapıldı. On binlerin coşkusuyla 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda tutulan son demokrasi nöbetine; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, protokol üyeleri, çeşitli STK temsilcileri, Dombıra türküsüyle tüm Türk dünyasında adını duyuran sanatçı Arslanbek Sultanbekov ve vatandaşlar katıldı. Demokrasi nöbetinin finalinde, Denizli halkına teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Hepinizden Allah razı olsun. Bu kutsal yürüyüşte, demokrasinin yanında dimdik durarak; millet iradesine ve milletin adamlarına sahip çıkma noktasında üzerinize düşen vazifeyi fazlasıyla yaptınız” dedi.
 
“İradenize sahip çıktınız”
 
Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti: “İlk gün tankların halkımızı ezdiği, bombaların atıldığı, insanlarımızın kurşuna dizildiği, 10 dakika sonrası ne olacağı belli olmayan bir anda bu meydanda bugünkü kadar kalabalık ve muhteşemdiniz. Emek veren katkı sağlayan bakanlarımıza, valimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, müftümüze de teşekkür ediyorum. Siz, bizim yanımızda olduğunuzu ve sevginizi çok net bir şekilde gösterdiniz. Artık bize düşen görev durmak yok, sizlere hizmet etmeye ve koşmaya devam. Siz deyin ki koşun, siz deyin ki şu ihtiyaç; bizim başımızın üstüne. Millet ne diyorsa o. İradenize sahip çıktınız. Şehitlerimiz oldu. Allah onlara rahmet eylesin. Onlar bizim hür yaşamamız için şehit oldular. Biz de bu ülkeyi düşmanlara, hainlere vermemek için gerektiğinde şehit olmak üzere; bu topraklarda güzellikler yaratmaya vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”
 
“Önce Allah’a, sonra sizlere güveniyoruz”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nöbetlere virgül koyduk sözünü hatırlatan Başkan Osman Zolan, “Ancak yüreğimizde vatan sevgisi, bayrak aşkı, demokrasiye olan bağlılığımız ve vatan hainlerine karşı duruşumuz hiçbir zaman değişmeyecek. Allah’ım bir daha böyle zorluklar göstermesin. Ama başımıza böyle bir felaket geldiğinde Allah’ın izniyle sizler varsınız. Önce Allah’a sonra sizlere güveniyoruz. Sizler varsanız, bizler varız. Sizler yanımızdaysanız bir anlam ifade ediyoruz, güç alıyoruz. Bu sebeple bizler de sizlerin mutluluğu, Denizli’nin güzelliği için ilçe belediye başkanlarım ve tüm hizmetkarlarımız ile birlikte durmayacağız, çalışacağız. Artık dünyada bir numara oluncaya kadar, bu ülkeye göz dikenlerin karşısında dimdik durarak, FETÖ maşasını tutan kolları ve vücudu paramparça edinceye kadar durmak yok, çalışmaya devam” diye konuştu.
 
“Aynı vatanda aynı bayrağı tutuyoruz”
 
Başkan Zolan, birlik ve beraberliğin önemine değinerek sözlerine şöyle son verdi: “Uyanık olacağız, rehavete kapılmayacağız, kol kola gireceğiz. Hangi fikirde olursak olalım, önceliklerimiz başka olabilir; ama biz aynı gemide aynı vatanda aynı bayrağı tutuyoruz, o bayrağın gölgesinde duruyoruz. Bizi bölüp parçalamak isteyenler bundan sonra da olacaktır. Ama biz uyanık olacağız. Birlik ve beraberlik içinde göğsümüzü siper edeceğiz. Onları 15 Temmuz akşamında olduğu gibi darmadağın edeceğiz, bertaraf edeceğiz, yerle bir edeceğiz.”
 
On binler Dombra ile coştu
 
Gecede sahne alan sanatçı Arslanbek Sultanbekov eski Türk destanlarından esinlendiği türküleriyle büyük alkış aldı. Sultanbekov’un tüm Türk dünyasında ses getiren Dombra türküsüyle birlikte ise on binler Recep Tayyip Erdoğan şarkısını coşkuyla söyledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Arslanbek Sultanbekov’a teşekkür ederek, horoz figürlü heykel hediye etti.