Denizli'de on binlerce vatandaş, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ’nün planladığı darbe girişimine karşı, demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. 7 gündür devam eden demokrasi nöbetine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Denizli’deki mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Başkan Zolan, tam bir haftadır meydanlarda olduklarını belirterek, “Çok şükür sizler bu ülkede her şeyin sahibisiniz. Demokrasiye sahip çıkacak olan sizlersiniz, milli iradeye sahip çıkacak olan sizlersiniz. İradenize sahip çıktınız, bayrağı yere düşürmediniz, ezanı dindirmediniz” dedi.

Demokrasi nöbetine muhtarların da destek verdiğini kaydeden Başkan Zolan, “Denizlimizdeki tüm mahallelerimizin muhtarları buradalar. Biliyorsunuz yerel yönetimlerde demokrasi; mahallelerle, muhtarlarla başlar. Muhtarlarımız demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmak için bizlerle beraber. Vatandaş nerede muhtarlarımız orada” diye konuştu.
 
Türk milletinin bir haftadır destan yazdığını dile getiren Başkan Zolan, “Darbeye ‘dur’ dedik. Sizler zamanınızı, emeğinizi ayırdınız. Bazı şehirlerde demokrasi ve millet iradesi için bazı vatandaşlarımız canını, kanını verdi. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Türkiyem, Denizlim yeni bir kahramanlık hikayesi yazdı. Yeni bir zafere ulaştı. O kahramanlığın sahibi bu meydanda bulunan sizlersiniz, bütün milletimizdir. Hepiniz birer kahramansınız” dedi.
 
Bakanlar Kurulu tarafından 3 ay süreyle ilan edilen Olağanüstü Hal ile ilgili Denizlililere bilgi veren Başkan Osman Zolan, şunları söyledi: “Dün TBMM’den olağanüstü hal ile ilgili bir yasa geçti. Bazılarınız tedirgin olabilir. ‘OHAL olduğunda ne olacak, sıkıntı olacak mı?’ diye düşünenler olabilir. Şunu net olarak söylüyorum: Vatanına, milletine bağlı; demokrasiye inanan, millet iradesine sahip çıkan, işinde gücünde olan, darbeye karışmayan tüm vatandaşlarımızın hayatında değişen hiçbir şey olmayacak. Normal hayat devam edecek. Ama o darbe destekçileri ve darbeye karışanların bulunmaları ve cezalandırılmaları için OHAL sayesinde kurumlar arası koordinasyon daha hızlı sağlanacak.”
 
Güzel günlerde milletçe bir araya gelmeyi dileyen Başkan Zolan, sözlerine şöyle son verdi: “Ama istiklalimiz, demokrasimiz, millet irademiz kast edildiği zaman hiç çağrılmadan, hiç haber beklemeden geleceğimiz yer Delikliçınar Meydanı’dır.”
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Delikliçınar Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar için “Demokrasi Kürsüsü” kurdu. Vatandaşlar kürsüde bulunan hatıra defterinde, darbe girişimine karşı verdikleri demokrasi mücadelesi konusunda anılarını yazıyor, duygu ve düşüncelerini paylaşıyorlar.