Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu(TİMFED) 81 ilden 300 delegesiyle 5. Olağan Genel Kurulu’nu TOBB Kuleleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. 

Genel Kurula, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TİMFED Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, İMKON Başkan Yardımcısı Barış Aydın ve delegeler katıldı. 
İnşaat sektörünün sorunları ve beklentilerinin tartışıldığı TİMFED Genel Kurulunda tek aday olan mevcut başkan Tahir Tellioğlu yeniden başkanlığa seçildi. 
Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Fehmi Demirten ise yönetim kurulu asil üyeliğine seçilerek Denizli’yi gururlandırdı. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Demirten, "Genel kurul seçimleri sonucu Denizli ilimiz olarak da federasyon yönetim kuruluna seçilmiş bulunmaktayız. En önemli sorunlarımızdan biri bilindiği üzere 7 milyon çürük yapının yenilenmesi yani Türkiye genelinde bir kentsel dönüşüm. Şu gözden kaçırılmamalı ki bu 7 milyon çürük yapıyı yapan müteahhitler ve sistem halen yürürlükte, yeni bir şey ilave edilmiş değil. Bu anlamda ısrarla bizlerin talebi; müteahhitler odasının kurulması, müteahhitler yasasının çıkarılması, bu yeni yapılacak yapıların yeni sistemle gerçekleştirilmesi ve eski hataların tekrar yaşanmamasıdır. Bu yönde devletin en üst kademesinden taleplerimiz olmuştur. Bakanlık ve TOBB üstlerine düşeni yapacaklarını belirttiler, yakın bir süreçte olumlu adımlar atılmasını bekliyoruz“dedi.

Kongrenin ardından DEİM Başkanı Demirten ve beraberindeki delegeler Ankara’da görev yapan Denizlili bürokratları ziyaret etti. Heyet ilk olarak Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tahsin Badem’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Badem, Demirten’in yönetim kurulu üyeliğini tebrik etti.