Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği binasında düzenlenen etkinliğe, Vali Abdülkadir Demir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Dernek Başkanı Hasan Oymak ve Ankara’da yaşayan birçok Denizlili katıldı. Meserret sohbetlerine konuk olmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Vali Abdülkadir Demir, Denizli’nin bir uygarlık kenti olduğuna dikkat çekerek, “Ege Bölgemizin 2. büyük kenti olan Denizli, coğrafi konumu, iklimi, doğal ve turistik yönden önemli özelliklere sahip ekonomik faktörleriyle eşsiz bir yerleşim ve uygarlık merkezidir” dedi. 
Denizli’nin bugün olduğu gibi geçmişte de önemli bir ticaret merkezi olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Lycos Vadisi içinde yer alan İlimiz, antik dönemde bir geçiş ve kavşak noktası; ticaret ve haberleşme merkezi iken günümüzde de aynı özelliğini koruyan nadir illerden biridir. Bunu en iyi şekilde gözler önüne seren örneklerden biri de üretime ve gelişime duyduğu inançla köklerinden kopmadan geleceğe koşan bir il olan Denizli’nin bugün sahip olduğu girişimci ruhunu azimle birleştirerek Türk sanayisinin lokomotif güçlerinden birisi olmayı başarmış olmasıdır. Antik çağlardan bugüne taşıdığı üretime olan tutkusu ile bin yıllık Ahilik geleneğini birleştirerek, güçlü atılımlar yapan Denizli Sanayicisi, kısa zamanda dünya çapında firmalara sahip olmuştur. Bugün Denizli’de gerçekleştirilen ekonomik faaliyetler neticesinde yılda üç milyar doları aşan ihracat gerçekleşmekte ve ihracatın ithalata oranla daha ön planda olduğu gözlenmektedir. Çünkü yatırımcılar, Denizli’ye gelirken ticari beklentilerinin yanı sıra şehir için rasyonel girdiler ortaya konduğunda destek göreceklerini biliyorlar” diye konuştu.
Denizli’nin sanayisinden kültürüne kadar birçok alanda tüm dünyaya ismini duyurmaya başarmış önemli bir kent olduğuna dikkat çeken Vali Demir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Müteşebbis Denizli insanının çalışkanlığı ve üretkenliği her kesimden insanımıza ilham kaynağı olmuş, teknoloji ve rekabet çağında eğer Türkiye dünyaya yön veren ülkelerden biri olacaksa, Denizli bunun içerisinde en önde olan şehirlerden bir tanesi olacaktır. Bundan bizim hiç kuşkumuz yok. Müteşebbis Denizli Halkı, hayata bakışı, kendini ifade edebilmesi ve ekonomik birikimi ile bu konuda başrolü oynayacaktır. Denizli’nin bu rolü oynamasında en büyük eksikliklerden olan Denizli lobisine giden yolda Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği önemli basamaklardan birini oluşturarak İlimizin tanıtımına da büyük bir ivme kazandırmıştır. Ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayarak gelişme ve kalkınmasında büyük rol alan müteşebbis insanların şehri Denizli’nin bunu çoktan hak ettiğini düşünüyorum.”