Denizli Kadın Sağlıkçılar Derneği (DEKSAD) tarafından "Günümüzde Çalışan Kadın Sorunları ve Yıldırma" konulu seminer düzenlendi. 
Denizli Polisevi’nde gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Pamukkale Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabahat Bayrak Kök kadınların kendi aralarında örgütlenemediğini belirterek, "Kadının iş hayatına girişi sanayileşmenin başlangıcı ile olmuş ancak emeğinin karşılığını alması 20'nci yüzyılda artık her meslekte çalışmaya başlaması ile gerçekleşmiştir. 21'inci yüzyılda kadın girişimciliği ön plana çıkmıştır. Kadınlar bugün hala uzmanlık alanlarında istenilen seviyede değil. Kadın iş ortamında aklıyla var olmaya çalışırken, kendi kimliğinden ödün vermektedir. Kadın olmak zordur.Çalışan kadın olmak en zorudur. Kadınlar evi örgütler, işi örgütler ama kendi aralarında örgütlenemezler" dedi.
Kadın girişimci sayısının yetersiz olduğunu dile getiren Prof.Dr.Kök, "Ülkemizde 1 milyon 300 bin girişimcinin 70 bini kadın. Erkek girişimci sayısı kadın girişimci sayısının 7 katıdır. Ayrıca maaşta eşitsizlik, temsilde eşitsizlik, ailede eşitsizlik söz konusudur. Sevgiyi hissetmek güçlü olmaktır. Sevgi en fazla annededir. Kadın sevgi yönüyle en güçlüdür. Kapitalizm anneliğin içini boşalttı. Kadın vericidir. Sevgi vermek ister. Kadının güzelliği vericiliğindedir, sevgisindedir. Kadın kendi özünden, benliğinden taviz vermeden aile hayatında, iş hayatında yer almalıdır" diye konuştu.
Konuşmasında mobbing, psikolojik şiddet, yıldırma ve bezdirme konusuna değinen Prof. Dr. Sabahat Bayrak Kök, "Yıldırma, narşist, egoist kişilerin yaptığı genellikle de kadınlara yapılan psikolojik şiddettir. Türkiye'de her 10 kişiden 1'i hatta 5'i yıldırmaya maruz kalmıştır. Yıldırma en fazla sağlık sektöründe olduğunu istatistikler göstermektedir. Kadınların başarılı olabilmesi için sosyal desteğe ihtiyacı vardır. Toplumun kaliteli erkeğe ve kaliteli kadına ihtiyacı vardır" dedi.
Seminerin sonunda DEKSAD Başkan Yardımcısı Burtay Akbulut, Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Fatma Sarı, Diş Hekimi Komisyonu Başkanı Emine Toklu, Eczacı Komisyonu Başkanı Pembe Durduran tarafından 25 yılını dolduran idari hizmetler, hekim, diş hekimi ve eczacılara plaket takdim edildi.