HABERDENİZLİ.COM

DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, "Ülke ekonomimizin çarklarının dönmesini sağlayan en önemli unsurlardan olan sanayicilerimiz ve kobilerimizin girdi maliyetlerinde ciddi bir öneme sahip olan Doğalgaz ve Elektrik ile ilgili son dönemdeki fiyat artışları işletmelerimizi zor durumda bırakmaktadır.

Elektrik ve Doğalgaz zammının enflasyona olan etkileri de ülkemizin hali hazırda içinde bulunduğu faiz-kur-enflasyon kısır döngüsünü daha da derinleştirecektir. Yapılan fiyat artışları işletmelerin girdi maliyetlerini kontrol etmelerini güçleştireceği gibi, rekabetçi fiyat oluşturma kabiliyetlerini de zora sokacaktır. 

Yapılan bu zamlar ile orantılı olarak satış fiyatlarını arttıramayan işletmelerin önce karlılık sonrasında ise sermaye kaybına uğramaları söz konusu olacaktır. Ülkemizin global piyasalarda rekabet gücünü arttırması için işletmelerimizin öngörülebilir maliyet ve karlılık politikaları ile yönetilmesi ve ani fiyat dalgalanmalarına maruz kalmaması gerekmektedir. 

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde zaten ayakta durmak için destek bekleyen işletmelerimizi bu zamlar daha da çıkmaza sokmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde zamlar ile işletmelerimizi zora sokmak yerine, yatırım ve yatırımcının önünü açacak, karlılığın, rekabet gücünün ve istihdamın artırılmasını sağlayacak destek ve teşvikler verilmelidir. Söz konusu teşviklerin ise ancak istikrarlı makro ekonomik politikalar ile bir bütün olarak değerlendirildiğinde amacına ulaşacağı da unutulmamalıdır. 

DEGİAD olarak pandeminin etkilerinin her geçen gün azalmakta olduğu bu günlerde, herşeye rağmen moralini yüksek tutmaya çalışan sanayicilerimize, kobilerimize ve üreticilerimize işlerinde başarılar, tüm halkımıza da sağlıklı günler dileriz." dedi.