Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER)'nin biraraya getirdiği gönüllü işadamları, Kurban Bayramı'nı kutlamak ve ihtiyaç sahibi ailelere etin yanısıra çeşitli hediyeler dağıtmak için gittikleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin köylerine kadar ulaştı. Denizli'den 210 kişilik işadamı grubu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ve Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın'la birlikte özel bir uçakla Bingöl'e gitti. Açılmasından bu yana Bingöl Havaalanı'na inen en büyük uçağı dolduran işadamlarını, Bingöllü işadamları tarafından çiçeklerle karşılandı. Ardından kendi aralarında işbölümü yapıp hediye ve et paylarıyla önceden şehir merkezi, ilçeler ve köylerde belirlenen ihtiyaç sahiplerini ziyaret etti, bayramlaştı.

DİAD Başkanı Aydın da kızı Ümmü Gülsüm'le birlikte Bingöl İşadamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu'nun refakatiyle Dikköy köyünde bayramlaşarak, kurban Eti ve hediye dağıttı. Aydın ile Zazaca konuşan köylüler arasındaki tercümeyi Arifoğlu yaptı. İki işadamı derneği başkanı, ailelere et ve çocuklarına harçlık verdi. Bazı çocuklara, getirilen hediye kıyafetler giydirildi. Erdem Aydın'a, köyün kahvehanesinde çay ikram etti.

'MEMLEKETİNİZİ BIRAKTINIZ, BİZİM İÇİN GELDİNİZ'

Kahvehanede Muhittin Kaçmaz ismindeki bir vatandaş, Denizli'den Bingöl'a kadar bayramlaşmaya gelen Aydın'ın koluna girerek, "Birbirimizin elini tuttuğumuzda inşallah kimse bizi ayırmaz. Bayramınızı bıraktınız, bizim için buralara kadar geldiniz. İnsanlar ailesiyle bayram geçirmek için ta ABD'den geliyor. Siz de bizim kardeşimizsiniz. Memleketinizi bıraktınız, bizim için geldiniz. Bundan daha güzel bir şey ben göremiyorum. En büyük mutluluk bence budur." dedi.

Denizlili işadamları, daha sonra Almanya, Uşak, Osmaniye, Kütahya ve Ankara'dan gelen gönüllülerle birlikte düzenlenen toplantıda bayram ziyaretlerini değerlendirdi. Buradaki toplantıya Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş ve Yıldırım Eğitim Vakfı Başkanı İzzet Katanalp katıldı. İlk konuşmayı yapan Bingöl SMMM Temsilcisi Ali Burakgazi, ziyaretlerle kendilerine kardeşliğin ve birliğin tekrar yaşatıldığını belirterek, "Allah sizlerden razı olsun. Aramızda kin ve düşmanlık fitnesini ekenlere karşı güzel bir cevap verdiniz. İnanıyoruz ki bu gönüllüler hizmet hareketi oldukça, bu fedakarlık ve hasbilik oldukça hiçbir kin ve düşmanlık aramızda muvaffak olamayacaktır. Hiçbir ayırım yapmadan, sağcısı solcusu, Alevisi Sünnisi, Türkü Kürdü Zazası demeden 8 bin ailenin kapısını çalarak misafir oldunuz." dedi.

Denizlili işadamı Özkan Atik ise bazı kimselerin kendilerine, "Bayramda dünya kadar uçak parası veriyorsunuz. O uçak parasıyla burada kurban kesip dağıtsaydınız olmaz mı?" diye sorduğunu aktararak, "Bu hizmeti anlamak herkese nasip olmaz. Vizyon, izan, akıl, vicdan gerekir. En önemlisi de iman gerekir, hem de mangal gibi." şeklinde konuştu. DİAD Başkanı Aydın da gezdiği yerlerde kendilerini ağırlayan insanların paylaşımlarını, candanlıklarını görünce kızının, "Baba, keşke dün bayramda kazandığım harçlıkları burada paylaşsaydım." dediğini belirterek, doğru yolda olduklarının masum çocuk gözüyle bile görülebildiğini vurguladı. Başkan Yardımcısı Değirmenci, Bingöl'e gelmek için saat 04.30'da kalktığını ifade ederek, "Uykusuzluk, yorgunluk hepsi var. Onlarca kapıyı ziyaret ettik. Çocukların, hanım kardeşlerimin, beyefendilerin gözlerindeki ışık, sevgi, dostluk çok güzeldi. Bütün yorgunluğumuzu aldı." dedi.

'ENSAR VE MUHACİRİN KARDEŞLİĞİNİ BU DEVİRDE SERGİLEMEK BABAYİĞİTLERİN HARCI'

Başkan Atalay ise işadamlarının doğuyla batı arasında yardımlaşarak köprü kurmasını, ensar ve muhacirlerin kardeşliğine benzetti: "Bu işlerin numunelerini bu devirde sergilemek, ancak babayiğitlerin harcı olabilir. Bu gönül köprüleri kurulmadan, bu memleketin sulhu mümkün değildir. Bunu siz burada göstermiş oldunuz. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Bu Kervan içerisinde duasıyla bile bulunan insanın, bana göre Allah katında değeri çok büyüktür ama nadanlar anlamasın. Cevahir kadrini, ancak cevher-fürüşan olanlar anlayabilir. Biz ümidimizi sarsmayalım. Yeis öyle bir bataktır ki batarsan boğulursun, azmine sımsıkı sarıl bak ne olursun. Biz Allah'ın izniyle, Rasül'ün inayetiyle, gönüldeşlerin ittifakıyla bütün badireleri atlayacağız. Hiçbir şekilde yılmayacağız. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Bu dostluğu inadına pekiştireceğiz. Bu, Cenab–ı Hakk'ı da hoşnut edecek davranış olacak. Allah sizden ebeden razı olsun."

VALİ TAŞYAPAN: BİZİM YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETTİNİZ


Vali Taşyapan da kurbanın yaklaşmak anlamına geldiğini hatırlatarak, bu ziyaretle Denizli'nin Bingöl'e yaklaştığını söyledi: "Buradaki samimiyetinize, yürekten bu işi yaptığınıza biz de gönülden inanıyoruz. İnsanlar birbirini tanıdıkça severler. İnsanlar, bayramı sevdikleriyle geçirirler. Siz bu bayram gününde Bingöllüleri tercih ettiniz. Demek ki onları yürekten seviyorsunuz. Allah sevginizi daim etsin. Bizim ulaşmamız gereken fakirlere bugün sizler ulaştınız, dolayısıyla bizim yükümüzü hafiflettiniz. Bundan dolayı sizlere müteşekkirim."