Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Op. Dr. Osman Acar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İlhami Beyaztaş ve beraberindeki heyet Denizli Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastane yönetiminden bilgi aldılar. Acar, Denizli Devlet Hastanesi’nin idari, mali ve tıbbi yönden mevcut durumunu, yerinde tespit etmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretinde, hastanede görev yapan hekim ve sağlık çalışanları ve hastalar ile ayrıca görüşmeler yaptı.

Genel Sekreter Acar, Denizli merkez ve ilçe sağlık tesislerinde verilen sağlık hizmetini arttırmak ve güçlendirmek anlamında incelemeler yapmaya devam ettiklerini, bu incelemeler doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Acar, son olarak Denizli Devlet Hastanesi’ni incelediklerini belirterek şöyle konuştu: “İncelemelerimiz doğrultusunda Denizli Devlet Hastanesi’nin hekim kadrosunun iyi durumda olduğunu gördük. Ayrıca birçok yan dal branşları da hastanemizde mevcut. Bunun yanı sıra Denizli Devlet Hastanesi’nde 24 saat sağlık hizmeti veren yaklaşık 10’un üzerinde branşta vardiya polikliniği yapılmakta. Merkezde bulunan bu hastanemiz branş nöbetlerinin olması ve her türlü ameliyatların yapılabilmesi açısından Denizli’nin lokomotifi görevini üstlenmiş, ilimizin her türlü sorununu çözen hastanesi konumuna gelmiştir” dedi.

Acar, Denizli Devlet Hastanesi’ni incelemeleri sırasında bazı sorunlar da tespit ettiklerini belirterek en kısa zamanda bu sorunları gidermek için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Acar: “Denizli Devlet Hastanesi’nde çok fazla bir hasta yoğunluğu var. Öncelikle hastane idaresi ile beraber bu yoğunluğa bağlı oluşan sorunları çözüme kavuşturmak için çalışmalar yapacağız. Hastalarımızın hastanemize göstermiş oldukları bu teveccühü daha fazla karşılamak adına incelemelerde bulunup, en kısa zamanda çözümler üreteceğiz. Hatta bu hastanemizdeki yoğunluğu biraz olsun rahatlatma adına bazı bölümleri hastane dışarısına taşıma planlamaları yapıyoruz. Bu hastanemizin yatak kapasitesinde de sıkıntılar mevcut, bu yüzden yatak kapasitesini arttırma çalışmaları yapacağız. Hastanemizin yoğun bakımlarında da oldukça yoğunluk gözlemledik, bu bölümlerin yatak kapasitesini arttırmak için de planlamalarımız olacak. Bu çalışmaları da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.