Datça’da aynı anda üç ayrı noktada başlayan orman yangınlarının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre; akşam saat 22.00 sıralarında Emecik köyü Gavurderesi mevkiindeki alanda beşer dakika arayla üç ayrı noktada orman yangını çıktı. Datça Orman İşletme Müdürlüğü ve Datça Belediyesi ekipleri tarafından müdahale edildi. Üç farklı bölgede devam eden yangın için Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nden çok sayıda yangın söndürme aracı ile orman işçileri bölgeye sevk edildi. Yolu olmadığı dik arazide devam eden yangın henüz kontrol altına alınamadı.
KASIT ŞÜPHESİ
Alınan bir ihbar üzerine aynı bölgede sabah saatlerinde kaçak göçmen arayan jandarma ekipleri, geçtiğimiz yıl kaçak göçmenler tarafından çıkarıldığı iddia edilen yangınlar nedeniyle kasıt ihtimali üzerinde duruyor. Yangında şuana kadar yaklaşık 20 hektar kızılçam ve makilik alan ile Emecik ve Sındı köyünden vatandaşların arı kovanları yanarak maddi hasar oluştu.
Geçen yıl Datça’nın Emecik köyü yakınlarında arka arkaya çıkan orman yangınlarıyla sarsılmıştı. Bu yangınların insan kaçakçıları tarafından çıkarıldığına inanan Emecik köylüleri, günlerce nöbet tutarak beş şüpheli kişinin yakalanmasını sağlamışlardı. Ancak şüpheliler delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı.