HABERDENİZLİ.COM
 
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı: Milletimizin  demokrasiye, Cumhuriyetimize, ülkemize sahip çıkarak meydanlara inmesi ve kararlı karşı duruşuyla sinsi ve sistemli bir hedef için gerçekleştirildiği belirlenen kanlı darbe girişimi başarısız olmuştur. Ülkemiz üzerinde emelleri hiç bitmeyen dış güçlerin maşası olan hainler, TBMM'yi bombalayıp, savunmasız halkımızın üzerine ölüm kusmuş, yüzlerce vatandaşımızı şehit etmiş, binlerce insanımızı da yaralamış, ortalığı yakıp yıkmışlardır. 15 Temmuz, bu ülkenin tarihine geçen ve vatan hainliğinin en utanç verici örneğinin yaşandığı kahrolası bir darbe girişimidir. Her darbe bir insanlık suçudur, her darbe halk düşmanlığıdır ve her darbe vatan hainliğidir.

15 Temmuz 2016 başarısız darbe girişiminde Türk basını da kararlı bir duruş sergilemiştir. Ulusal ve yerel yayın kuruluşları hain darbe girişiminin başlamasından itibaren ülkesinden ve Cumhuriyetimizden yana tavır almış,  bombalar ve kurşunların altında verdiği haberlerle, Türk halkının demokrasiye sahip çıktığına tanıklık etmiştir. 15 Temmuz 2016 akşamı darbeciler  öncelikle yayın kuruluşlarını ele geçirmeye çalışmış, halkın bilgilenme hakkını engellemeye çalışmışlardır. Basın kuruluşları çalışanlarının direnişi, darbecileri hayal kırıklığına uğratmıştır. Hain planlarını hayata geçiremeyen FETÖCÜ darbeciler, Türk adaletine hesap vermektedir. 

Türkiye’de artık darbeler dönemi kapanmıştır. Gelecek kuşaklarımızın darbe kelimesini yaşamları boyunca kullanmaması arzumuzdur. Hepimizin inandığı ortak değerler demokrasi ve cumhuriyettir. Kişi hak ve özgürlüklerinin teminat altına alındığı tek yönetim biçimi cumhuriyettir, demokrasidir. Darbe dönemleri, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı, insanlık dışı uygulamaların yaşandığı dönemlerdir.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak, darbe girişimine kararlı bir şekilde  müdahale eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyetimizin  kahraman mensuplarına  minnetlerimizi sunuyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde canlarını feda ederek hain kalkışmaya direnen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.  15 Temmuz, devlete sızmış, kendisine emanet edilen silahları kendi halkına karşı kullanmaktan çekinmeyen darbecilere milletin vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış bir demokrasi zaferidir.