Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının 2. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başkanlığında yapıldı. Başkan Zolan, gündem maddelerine geçmeden önce yaptığı konuşmada, Türkiye’de 15 Temmuz’da başlayan ve 16 Temmuz’da da devam bir kalkışma yaşandığını hatırlatarak, “Maalesef ülkemizde yaşanmaz dediğimiz, artık olmaz dediğimiz darbeler dönemini tekrar hissettik. Göz bebeğimiz ordumuzun üniformasının içine giren eşkıyalar, hem ruhu hem bedeni başkalarına ait olan ve kendini maşa haline getiren bir kısım asker görünümlü, insan diye hitap edemeyeceğimiz canlıların oluşturduğu bir darbe girişimi yaşadık. Üç gündür lanetleyip kınıyoruz. Kınamaya da devam edeceğiz” dedi. Türkiye’de demokrasinin devam edeceğine işaret eden Başkan Zolan, “Millet iradesine her zaman saygı duyulacak ve önünde eğilinecek” dedi.
 
 Başkan Zolan, “Bu ülkenin kalkınmasından ileri gitmesinden rahatsız olan dış güçler, bazı ülkeler var. Bu biraz önce tarif ettiğim beynini ve ruhunu satmış olan maşalar onların elleriyle idare edilerek Türkiye’nin geleceğini karartmak, 30-40 yıl öncesine götürmek, maalesef diz çöken sürünen bir ülke haline getirmek amacıyla demokrasiyi ve millet iradesini ortadan kaldırmak üzere bir darbe girişimi başlatmışlardır. Şükürler olsun milletimiz tankların üzerine çıkarak, tankların altında can vererek, sokağa dökülerek o kendi iradesine sahip çıkmış, demokrasiye sahip çıkmıştır. İşte millet iradesi budur. Kendi iradene kendi görevine sahip çıkacaksın. Türkiye’de yaşayan 79 milyon kardeşimiz hep birlikte hiçbir ayrım gözetmeksizin bu eşkıyaların karşısında dimdik durmuştur.  Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

200’ün üzerinde şehit olduğunu anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Şehit olan polislerimiz, sivil vatandaşlarımız, askerlerimiz var. Hepsinin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Bizler onları unutmayacağız. Onlar demokrasi şehididir. Onlar kendi canını ortaya koyarak o duruşu göstermiştir. Birçok kahramanlık hikayeleri var. Ve bu kahramanlık hikayeleri inşallah çocuklarımıza, torunlarımıza anlatılacak. Ve bu ruh demokrasiye inanma, millet iradesine tabi olma ruhu inşallah ilelebet devam edecektir.”

En çok üzüntü duyduğu konuyu paylaşan Başkan Zolan, “Milletin vergileri ile alınan uçaklar, helikopterler, tanklar maalesef millete karşı hedef gözetmeksizin toplu imhalar katliamlar yaparcasına bir duruş göstermiştir. Hiçbir ahlaktan nasibini almayan şereften nasibini almamış onursuz insanların en aşağılık mahluktan aşağıda olan, insanların bile kalkışamayacağı bir şeyi yapmışlardır” dedi.
 

Darbe girişimi karşısında siyasi partilerin aynı noktada buluştuğunu kaydeden Başkan Zolan, tüm muhalefet partisi liderlerine teşekkür ederek, “Bu darbe girişimi bir kişiye bir partiye yönelik bir şey değildir. Mesele şahsi değildir. Bu Türkiye’nin geleceğine, Türkiye’de yaşayan herkese ve tüm siyasi partilere yapılmıştır. 1980’de yaşadık. Tüm siyasi partilere neler yapıldığını yaşadık. Geçmişte başka yaşadıklarımız da var.  Onun için birlik ve beraberlik içinde dik duruş çok çok önemli. 15 Temmuz’da bunu gösterebildik. Bunu başardık. Bu bir ülke meselesidir. Üç gündür baktığımda alanlarda herkes var. Çok da memnun oluyorum. Şunu net olarak söyleyeyim. Bu akşam yine alanlar da olunacak. Ben buradaki Meclis üyelerimizin tamamını alanlarda görmek istiyorum. Gelin hep beraber siyasi parti farkı gözetmeksizin orada olalım” diye konuştu.
 
 
“Demokrasi destanına ve milli iradeye sahip çıkmayı hep beraber gerçekleştirelim” diyen Başkan Zolan, konuşmasında şehit düşenlere de rahmet diledi. Şehitler için Meclis’i Fatiha okumaya davet eden Başkan Zolan’ın konuşmasının ardından söz alan grup başkan vekilleri de darbe girişimini sert dille kınadı.